19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on februar 9th, 2018 | by Jenny Andersson

0

Petter Stordalen vil have revanche i København

2018-02-09:

Petter Stordalen vil have revanche i København, og målet er at sidde på 30 procent af markedet.. Foto: News Øresund – Anna Palmehag

For syv år siden solgte Petter Stordalen sine hoteller i Danmark. Nu er han tilbage med flere hoteller og store byggeprojekter, ét ved Københavns lufthavn og ét ved Københavns hovedbanegård. Han vil have revanche, og målet er at sidde på 30 procent af markedet.

Petter Stordalens hotelkæde Nordic Choice Hotels åbnede sit første hotel i Danmark i 2000. Der var ikke sket så meget på det danske hotelmarked i et stykke tid, og derfor så de en stor mulighed. Problemet var bare, at der var mange andre, som havde tænkt samme tanke, og uden den rette placering, stordriftsfordele og flagskib havde selskabet ingen chance, mener Petter Stordalen. I 2011 solgte han derfor de danske hoteller med stort underskud.

– Man begår mange fejl i livet særligt som forretningsmand. Men du fejler først, når du giver op. Jeg vil have revanche i Kongens By, sagde Petter Stordalen til Øresundsinstituttets konference Real Estate Øresund i Malmø torsdag.

Petter Stordalen ejer nu igen flere hoteller i Danmark, og for et år siden stod det desuden klart, at Nordic Choice Hotels skrev kontrakt på to hoteller ved Københavns Lufthavn i Kastrup. Det indebærer til dels, at de har overtaget det tidligere Hilton-hotel, og dels at de bygger et nyt hotel med 500 rum. Begge hoteller skal have forskellige standarder og skal på den måde komplementere hinanden.

– Hvis du skal rejse tidlig morgen, måske hele familien, og der kun findes firestjernede og femstjernede hoteller ved lufthavnen, så har vi ikke bygget til alle. Det vil jeg lave om på og tilfredsstille gæsterne, sagde Petter Stordalen.

Også hotellet i Hyllie ser han som en del af lufthavnen.

– Hyllie er fantastisk, og midt i hjertet af området har vi opført Quality Hotel View. Dette er også et lufthavnshotel. Du kan næsten gå herfra og lige ind til Københavns Lufthavn, siger Petter Stordalen og hentyder til at hotellet ligger tæt op ad Hyllie Station, hvorfra det tager 12 minutter inden man stiger ud på perronen i lufthavnen.

I efterårs købte Petter Stordalens virksomhed Strawberry Centralpostbygningen i København, der ligger ved siden af hovedbanegården, som de er i gang med at omdanne til hotel. I 2020 forventes der at stå næsten 400 rum samt en konferencedel klar.

– Centralpostbygningen i København, den ejendom er så smuk. Den var dyr at købe, men den kommer til at skabe magi. Det er det, jeg elsker ved hoteller, det handler ikke om følelsesløse tal. Gør man det rigtigt, så skaber man noget unikt, sagde Petter Stordalen.

Selskabets nye rejse i København er kun lige begyndt, mener Petter Stordalen, som sigter højt.

– København er et stort og vigtigt marked, men der bliver opført lidt mange hoteller dér nu. De andre, som bygger, må gerne stoppe, for jeg vil sidde på 30 procent af markedet, og det bliver kun sværere af konkurrenternes byggerier, sagde han på konferencen.

Petter Stordalen han fortælleer at han har stor tro på Greater Copenhagen. Udover København driver Nordic Choice Hotels i øjeblikket fire hoteller i Malmø, ét i Lund og to i Helsingborg. Derudover kommer selskabet til at drive den nye hotel- og kongresbygning, Ångfärjetomten, i Helsingborg.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Læs mere:
Petter Stordalen: Husk at drive hotel er sjovere end at eje ejendomme


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑