26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Bolig/ejendomme xx

Published on april 10th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Politisk enighed om nyt kunstmuseum i Rosengård

2018-04-10:

En politisk majoritet i Malmø vil have, at nyt kunstmuseum skal placeres i bydelen Rosengård. Placeringen skal ses som en del af en større satsning på at forbedre området. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Størstedelen af kommunalpolitikerne i Malmø er enige om at placere et nyt kunstmuseum i Rosengård, viser en rundspørge som Sydsvenskan har foretaget. Det er kun Sverigedemokraterna (SD) og Socialdemokraterna (S), som endnu ikke er enige med de syv andre partier om placeringen.

Diskussionen om et nyt kunstmuseum i Malmø har været igang siden sommer. Her fremlagde Kulturnævnet i Malmø Kommune en forundersøgelse af fem steder, hvor et nyt kunstmuseum kunne placeres.

Ifølge undersøgelsen skal det nye kunstmuseum helst ligge enten i Nyhamnen, Varvsstaden, Triangeln, Entré eller Rosengård. Nu har størstedelen af Malmøs politikere bestemt sig for sidstnævnte, Rosengård.

– Malmøalliansen ser gerne et kunstmuseum i Rosengård, som arbejder for at nå nye målgrupper, gerne i samarbejde med erhvervslivet, skrev Torbjörn Tegnhammar (M), Roko Kursar (L), Torsten Elofsson (KD) og Niels Paarup-Petersen (C) i en debatartikel i Sydsvenskan i weekenden. Alliansen er i svensk politik en sammenslutning af fire borgerlige partier, Moderaterna, Liberalerna, Centerpartiet og Kristdemokraterna.

Vänsterpartiet mener også, at Rosengård er et godt sted for et kunstmuseum. Sverigedemokraterna ser helst ser, at museet placeres i Entré, mens Socialdemokraterna afventer den endelige undersøgelse, før de fastsætter sig på et bestemt sted:

– Vi afventer den dybdegående undersøgelse, der i øjeblikket er i gang,” siger Rose-Marie Carlsson (S), stedfortrædende politiker i Malmøs kulturkommunalråd, til Sydsvenskan.

At placere et kunstmuseum i Rosengård skal ses som en del af en større satsning på at forbedre området, da svenske medier i lang tid har omtalt Rosengård som et centrum for sociale problemer og kriminalitet – med særligt fokus på den dårlige integration af de mange indvandrere i området.

Derfor valgte en række kommunale og private virksomheder at satse på et storstilet byggeprojekt, “Culture Casbah”, hvor der blandt andet skal bygges et 22-etagers højhus med både boliger og kontorer, som ideelt set skal tiltrække borgere fra højere lag i samfundet. På den måde bliver området mindre socialt og økonomisk polariseret – den form for byplanlægning kendes også under begrebet gentrificering.

Placeringen af kunstmuseet i Rosengård er dermed næste skridt i planen om at forbedre den hårdt kritiserede Malmø-bydel.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑