19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2C xx

Published on oktober 19th, 2017 | by Johan Wessman

0

Praktikplads hos dansk-svenske News Øresund

2017-10-19:

News Øresund søger danske journaliststuderende til en SU-lønnet praktik på vores dansk-svenske nyhedsbureau, forår 2018.

Vil du lære Sverige og den dansk-svenske Greater Copenhagen region bedre at kende? Kan du lide at skrive hurtige korte nyheder til nettet og samtidig have mulighed for skrive dybdegående og faktabaserede egne nyheder? Så vil vi meget gerne høre fra dig!

Dit arbejdssprog er dansk, og du vil have både danske og svenske kolleger. Din arbejdsplads er centralt i Malmø, men du kommer til at arbejde både i Danmark og Sverige. News Øresund står selvfølgelig for udgiften til at pendle med tog over Øresund.

Om vores arbejdsområde
News Øresund er et uafhængigt dansk-svensk nyhedsbureau, som arbejder med faktabaserede regionale og nationale nyheder i Danmark og Sverige. Vi tilbyder praktik på en lille arbejdsplads med danske og svenske kollegaer, hvor tempoet nogen gange er meget højt, men hvor der også er tid til fordybning. Vi arbejder på to sprog, med fokus på læsere i Danmark såvel som i Sverige. Vores mål er ikke at altid være hurtigst, men at give et retvisende og nuanceret billede. For danske læsere fokuserer vi sjældent på de nyheder, som de danske medier allerede skriver om Sverige. Vi vil formidle et bredt billede af hvad der foregår i Sverige og den dansk-svenske Greater Copenhagen region til vores danske læsere (geografisk inkluderer det Region Sjælland, Region Hovedstaden og Region Skåne). Vores fokusområder er politik, konjunktur, infrastruktur, turisme, arbejdsmarked, erhvervsudvikling, byudvikling, forskning og uddannelse samt den noget bredere kategori samfund. Vores mål er at skabe og formidle uafhængige, faktabaserede og nuancerede nyheder om Danmark til Sverige og om Sverige til Danmark. Vi arbejder på både dansk og svensk og sender nyheder til andre nyhedsredaktioner i begge lande, og vores danske nyheder sender vi desuden ud via Ritzau til danske medier. Udover vores daglige nyheder, går vores ugebrev ud til flere end 3.000 danske læsere og 5.000 svenske læsere.

Om dine opgaver
Vi forventer at du kan arbejde hurtigt, men også at du altid tjekker fakta og kilder en ekstra gang – og ikke er bange for at spørge dine kolleger hvis du er i tvivl om noget. Din hverdag vil først og fremmest bestå af research efter relevante nyheder og arbejdet med at skrive korte nyheder, herudover kommer du til at deltage når der sker vigtige begivenheder i regionen, lave interviews og i mindre omfang større reportager. Der vil også være mulighed for at arbejde som nyhedsredaktør, opdatere vores hjemmesider og redigere vores nyhedsbreve. Da News Øresund har et stort fotoarkiv til vores nyheder og øvrige arbejde, er det også en fordel hvis du kan lide at fange nyheder og steder med et kamera. Herudover deltager du også i at skrive vores researchbaserede analyser, og vil sammen med vores webredaktør komme til at arbejde med at skifte til ny hjemmeside for News Øresund, foråret 2018.

Om dine kompetencer
Du behøver ikke at have kendskab til Sverige eller tale svensk, men det er vigtigt at du er nysgerrig, og har lyst til at lære Sverige bedre at kende – og lyst til at skrive om svenske nyheder og anliggender på dansk. Derudover vil det være en ekstra fordel, hvis du har interesse for, og gerne erfaring med, det regionale og lokale perspektiv i Greater Copenhagen regionen. Som dansk-svensk nyhedsbureau er Greater Copenhagen regionen nemlig et naturligt omdrejningspunkt for vores arbejde.

Om dine nærmeste kolleger på News Øresund
Chefredaktør for News Øresund er Johan Wessman som har en baggrund som bl.a. journalist på Sydsvenska Dagbladet hvor han blandt andet fik Stora Journalistpriset og Föreningen Grävande Journalisters Guldspadepris. Mellem 2010 og 2016 var han medlem i juryen for guldspadepriset og er foreslået som ny medlem som skal træde ind i bestyrelsen for Föreningen Grävande Journalister i Sverige i oktober 2017. Redaktør er Anna Palmehag, journalist med baggrund bl.a. på studentavisen Lundagård og lang erfaring med grænseregional journalistik. Derudover arbejder vores 3 analytikere også med journalistik på deres fokusområder. Redaktionen består desuden af en oversætter og forår 2018 en praktikant fra Lunds universitets journalistuddannelse. Herudover har du kolleger der arbejder i Øresundsinstituttet, og vi er alt i alt 6 fastansatte, i en flad og dynamisk organisation der brænder for regionen og vores arbejde.

Om News Øresund og Øresundsinstituttet
News Øresund kom til verden i forbindelse med et projektsamarbejde mellem foreningen Øresundsinstituttet, Lunds universitet og Roskilde Universitet. Professor Mark Ørsten fra Roskilde Universitet og professor Jesper Falkheimer fra Lunds universitet gennemførte en medieanalyse af hvordan danske og svenske aviser rapporterer om Øresundsregionen. News Øresund blev derefter etableret som et uafhængigt nyhedsbureau for at forbedre den grænseregionale nyhedsrapportering mellem Danmark og Sverige. Øresundsinstituttet, som News Øresund er en del af på nogle områder, er et uafhængigt dansk-svensk grænseregionalt analyse- og videnscenter, som samler aktører fra erhvervslivet, det offentlige og vidensinstitutioner med målet om at styrke kendskabet til samfundsudviklingen på begge sider af Øresund. Virksomheden drives uden henblik på overskud og med finansiering fra flere end 100 medlemmer i Danmark og Sverige.

 

Kontakt os
Du er meget velkommen til at ringe eller skrive til Johan Wessman og høre mere om praktik hos os:

Johan Wessman
mobil +46 702 52 32 41
Email Johan.wessman@oresundsinstituttet.org

Vi glæder os til at høre fra dig!
 

Se mere på: www.newsoresund.dk og www.newsoresund.se og Flickr


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑