25 maj 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on maj 15th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Roligt boligmarked i april – efter kraftig opgang i Malmø

2017-05-15:

Malmø er den storbyregion i Sverige hvor priserne på bostadsrätter er steget mest, med 17 procent, de seneste tolv måneder. I april var prisstigningen på bostadsrätter i både Malmø og hele landet i ro, da priserne forblev uforandrede sammenlignet med perioden januar-marts 2017. Foto: News Øresund

April var en relativt rolig måned for det svenske boligmarked, hvor priserne på bostadsrätter forblev uforandrede, samtidig med at villapriserne steg med en procent, sammenlignet med de tre tidligere måneder. Herudover kom der 23 procent færre bostadsrätter på markedet sammenlignet med april sidste år. Det viser oplysninger fra Svensk Mäklarstatistik.

Malmø er den storbyregion i Sverige hvor priserne på bostadsrätter er steget mest, med 17 procent, de seneste tolv måneder.

– I et rigsperspektiv er priserne trods alt relativt lave i Malmø, selv om der findes undtagelser i de allermest attraktive dele. Men gennemsnitsniveauet for Malmö kommun ligger lavt ud fra et landsperspektiv og det er en faktor, siger Per-Arne Sandegren, analysechef på Svensk Mäklarstatistik, til Sveriges Radio.

I april var prisstigningen på bostadsrätter i både Malmø og hele landet i ro, da priserne forblev uforandrede sammenlignet med perioden januar-marts 2017.

Villapriserne i hele landet steg også mindre end de gjorde i marts måned, med en procents stigning sammenlignet med to procent, og priserne fortsatte opad i alle storbyregioner. I Malmø er priserne på villaer steget med ti procent de seneste tolv måneder.

I dag ligger gennemsnitsprisen på solgte villaer i Malmø på 3.991.000 svenske kroner, ud fra salgene den seneste måned, hvilket er højere end rigsgennemsnittet på 3.190.000 svenske kroner. Gennemsnitsprisen (kroner/kvadratmeter) for en solgt bostadsrätt i Malmø er derimod lavere end rigsgennemsnittet, med 28.318 sammenlignet med 40.486 svenske kroner. I København var den gennemsnitlige pris per kvadratmeter for solgte ejerlejligheder 35.234 danske kroner i slutningen af 2016, og totalt steg prisen per kvadratmeter med næsten ni procent i 2016. Det viser oplysninger fra Finans Danmark.

Ifølge en undersøgelse fra Valueguard, som har analyse- og informationsprodukter koblede til boligmarkedet, faldt bostadsrättsindex, der tager hensyn til hvilken type af boliger som sælges og måler den underliggende prisudvikling, med 0,9 procent i Malmø mellem marts og april 2017. I hele landet faldt det med 0,2 procent i samme periode. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑