26 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on august 28th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

SEB spår fortsat stærk svensk konjunktur i seneste prognose

2018-08-28:

Svenskernes stærke højkonjunktur fortsætter sin positive udvikling ind i 2019 og kan dermed se frem til lavere arbejdsløshed og en generelt højere BNP. Det spår SEB i sin seneste konjunkturprognose. Foto: News Øresund – Johan Wessman

En arbejdsløshed på under seks procent og en opjustering af BNP-prognosen med 0,2 procentpoint i løbet af 2019. Det er konklusionerne i Skandinaviska Enskilda Bankens (SEB) seneste konjunkturprognose, skriver TT.

Den økonomiske udvikling i Sverige går fortsat fremad. Det skyldes særligt svensk eksport og industri, der har været primus motor for de opadgående prognosekurver.

Efter et stærkt andet-kvartal opjusteres den svenske BNP-prognose med henholdsvis 0,3 og 0,2 procentpoint for 2018 og 2019 til 2,9 og 2,4 procent, står der i konjunkturprognosen ifølge TT.

Prognosen fremhæver også en arbejdsløshedsfrekvens på 5,9 procent i løbet af 2019. Prognosen fra maj havde regnet med 6,2 procent for samme periode. I 2020 vil beskæftigelsen dog stige til 6,2 igen.

Højkonjunkturens akilleshæl er et ubalanceret boligmarked, understreger SEB i prognosen, men samtidig er der tegn på en vis stabilisering.

Ubalancerne på boligmarkedet er og forbliver den største risiko for tilbagegang, men indikatorerne for både bolig- og byggepriser peger på en stabilisering, skriver SEB ifølge TT.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑