21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on september 22nd, 2017 | by Sofi Eriksson

0

SJ satser milliarder på 30 nye hurtigtog og flere ansatte – de nye tog kommer til at trafikere København 

2017-09-22:

De nye tågen bliver Sveriges hurtigste of handlen forventes at lande på mellem fem og seks milliarder svenske kroner. Foto: News Øresund

Den svenske statslige togoperatør SJ køber ca. 30 nye tog, der kan køre op til 250 km/timen – hvilket bliver den største togindvestering i over 30 år. Togene skal blandt andet trafikere strækningen Stockholm – København. Samtidig skal der ansættes godt 500 lokoførere og togværter de kommende år, som følge af at antallet af togrejser stiger i Sverige.

De nye tågen bliver Sveriges hurtigste of handlen forventes at lande på mellem fem og seks milliarder svenske kroner.

I efteråret vil der blive inviteret til en udbudsrunde og ifølge SJ er interessen allerede stor. Leverancen planlægges til år 2021.
– Vi kommer til at køre med de nye tog indenfor Sverige, samt til Norge og Danmark. Planen er at starte med at køre på strækningen Stockholm-Malmø, som en del af vores satsning på  Sydsverige, siger Christer Fritzson, adm. direktør for SJ, i en pressemeddelelse.

I denne uge oplyste SJ også at de har et stort rekrutteringsbehov, og derfor skal ansætte ca. 500 nye lokoførere og togværter over hele Sverige – hvoraf 225 af disse skal ansættes allerede i år.

SJ er en aktievirksomhed som ejes 100 procent af den svenske stat. Näringsdepartementet, den svenske pendant til Økonomi- og erhvervsministeriet, leder arbejdet med at nominere SJ’s bestyrelse som består af bestyrelsesmedlemmer fra både den offentlige forvaltning og det private erhvervsliv.

I 2016 omsatte SJ for 9,3 milliarder svenske kroner, og havde et overskud på 650 millioner kroner. Det kan sammenlignes med at DSB samme år omsatte 11,1 milliarder danske kroner og et underskud på 1,7 milliarder danske kroner, efter engangsomkostninger på godt 2,8 milliarder kroner. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑