11 december 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on oktober 20th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Spotify passerer Bonniers som Sveriges største medievirksomhed

2017-10-20:

Med en tilvækst på over 50 procent sidste år blev Spotify den største svenskkontrollerede medievirksomhed sidste år.

Den snart 180 år gamle familievirksomhed Bonniers er ikke længere den største svenskkontrollerede medievirksomhed. Nummer et i Sveriges medielandskap er Spotify, som voksede med mere end 50 procent til en omsætning på 27,8 milliarder svenske kroner i 2016. Bonniers omsatte for 25,6 milliarder. Det viser rapporten Medieekonomi fra Myndigheten för press, radio och TV.

De fem største svenskkontrollerede medievirksomheder var sidste år Spotify, Bonniers, MTG, public service koncernen med SVT, SR og UR samt Gøteborgsbaserede Stampen-koncernen.

Det totale annoncemarked voksede sidste år med 6,2 procent til et rekordniveau på 34,9 milliarder kroner, men tilvæksten er udelukkende digital. Næsten hver anden reklame krone blev satset på netbaserede kanaler. 63 procent af det digitale reklamesalg gik til udenlandske aktører som Google og Facebook. De tilbageværende digitale annoncekroner, som bliver i Sverige, havner primært hos nogle få store aktører. Eftermiddagsaviserne Aftonbladet og Expressen står for mere end halvdelen af den svenske dagspresses samlede digitale annonceindtægter, hvorimod de samlede lokalaviser udenfor storbyerne kun lokkede 13 procent af de digitale indtægter til sig.

Annonceringen på TV steg med en procent sidste år, hvorimod annonceringen i dagspressen faldt med elve procent. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑