19 februari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on april 13th, 2018 | by Anna Palmehag

0

Stockholms superhospital: Bestyrelse fyres efter lang række skandalesager

2018-04-13:

Det prestigefyldte superhospital Nya Karolinska skal have ny bestyrelse. Foto: Gagarin Miljkovich/Flickr (CC BY 2.0)

Det prestigefyldte superhospital Nya Karolinska skal have ny bestyrelse. Det skyldes, at tidligere bestyrelsesformand, Anders Ekblom, er blevet afsløret i at sende hospitalets penge ned i egen lomme ved at fakturere hospitalet for ydelser, som Ekbloms egne firmaer har stået for – heriblandt konsulentfirmaer og farmaceutiske selskaber.

Stockholm Kommune kunne onsdag præsenterer Nya Karolinskas nye bestyrelse. Håkan Sörman foreslås som ny bestyrelsesformand, mens Eva Fernvall foreslås som ny næstformand.

Den nye bestyrelse kommer kærkomment i kølvandet på de mange skandaler, som har omgærdet hospitalet siden dets spæde begyndelse. Der har været spekulationer om, at bestyrelsen i Nya Karolinska skulle have ført hospitalets penge ned i egen lomme ved at fakturere egne selskaber.

Sidste måned kunne Dagens Nyheter så afsløre, at forhenværende bestyrelsesformand, Anders Ekblom, har gjort netop det. Samme år som han blev formand, blev han samtidig formand i TFS Trial Form Support International AB, som arbejder sammen med hospitalet.

Derfor har partier som Vänsterpartiet og Miljöpartiet forlangt, at bestyrelsen samt sygehusledelsen, som også har været beskyldt for svindel, skal afgå. Det har de magthavende kommunalpolitikere, som udgøres af fire borgerlige partier kendt ved gruppenavnet Alliansen, nu taget til sig.

– Det er godt, at Alliansen har lyttet og nu går videre i forsøget på at genvinde medborgernes og personalets tillid til ledelsen på Karolinska. Vi synes dog, at Melvin Samson også bør byttes ud. Karolinska har brug for en helt anden ledelse fremover, og ansvaret for det ligger hos politikerne, siger Tomas Eriksson (MP), gruppeformand for Miljøpartiet.

Stockholm Kommune foreslår nu, at antallet af medlemmer i sygehusledelsen på Nya Karolinska skal forøges fra fem medlemmer til syv medlemmer. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑