19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Svensk flyselskab Nextjet er gået konkurs

2018-05-18:

Sveriges største regionale flyselskab Nextjet er gået konkurs efter længere tids økonomiske udfordringer. Onsdag den 16. maj meldte firmaet sig konkurs, og alle afgange efter kl. 13 blev aflyst. Konkursen har bl.a. konsekvenser for en lang række af ruter, frem for alt i det nordligste Sverige, som Nextjet har serviceret som de eneste.

Der har tidligere været turbulens for de to selskaber omfattet af konkursen, Nextjet AB og Nextjet Sverige AV, og onsdag blev der så sat punktum med konkursen. Nextjet fik sidst efterår midlertidigt fik inddraget deres driftstilladelse, af den svenske trafikstyrelse, Trafikverket, som følge af dårlig økonomi. Efterfølgende gik 4 investorer ind og støttede med en økonomisk indsprøjtning på i alt 40 svenske millioner, og der blev frasolgt fly for 70 mio. svenske kroner.

»Det er dybt beklageligt, at ledelsen tvinges til denne beslutning. Specielt for vores passagerer, som direkte påvirkes af dette, og for vores personel, men også for vores leverandører og samarbejdspartnere. Vi har gjort alt, som står i vores magt for at finde en løsning, men det er desværre ikke lykkedes. Det, som nu sker, er, at en kurator skal træffe beslutning om virksomhedens fremtid,« udtaler administrerende direktør og medejer af Nextjet, Magnus Ivarsson, i pressemeddelelsen udsendt onsdag.

Med konkursen står en række områder nu uden forbindelse til omverden med fly, blandt andet en række kommuner nordligst i Sverige, i Norrland, der ikke p.t. kan flyve til og Stockholm Arlanda Airport, og Trafikverket har derfor også holdt krisemøde, for at finde ud af hvad de kan gøre for at løse den uheldige situation.

– Det bliver en nødsituation for de som på en eller anden måde er strandede. Vi se vad vi får lov at gøre som myndighed. Det er det vi nu er i gang med at undersøge, siger Bengt Olsson, Trafikverkets presschef i en kommentar til Dagens Nyheter.

Efter ondagens udmelding fra Nextjet, har flyselskabet BRA meldt ud at de vil oprette flyvninger på to af Nextjets ruter, Sundsvall-Göteborg og Jönköping-Bromma, skriver BRA i en pressemeddelelse.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑