23 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on april 12th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Svensk kulturminister: Vi kan ikke skære ned på public service

2018-04-12:

Sveriges kultur- og demokratiminister, Alice Bah Kuhnke, forsikrer, at beskæringer i public service, som man ser det i Danmark, ikke bliver aktuelle i svensk kontekst. Foto: News Øresund – Johan Wessman

I kølvandet på danske nedskæringer af public service udtaler den svenske kulturminister, Alice Bah Kuhnke, at lignende nedskæringer ikke bliver aktuelle for Sverige.

Kulturministeren var inviteret til det svenske journalistforbunds kongres i Bålsta, hvor hun svarede på spørgsmål om Sveriges fremtidige medieverden.

Med henvisning til Danmarks valg af at skære 20 procent i public service, blev Alice Bah Kuhnke spurgt, om noget lignende bliver aktuelt i Sverige:

– Det er bekymrende. Vi kan ikke skære ned på public service, sagde hun til kongressen ifølge den svenske fagblad Journalisten.

Ministeren blev også spurgt ind til mediestøtten. En del af støtteordningen indebærer, at medier kan opnå ekstra tilskud fra staten, hvis de formår at dække de såkaldte “hvide pletter på kortet” – altså de områder, som medierne ikke giver opmærksomhed.

I den forbindelse forklarede Alice Bah Kuhnke, at støtteordningen potentielt kan udnyttes ved at større redaktioner for eksempel drejer nøglen om til fordel for mindre, lokale redaktioner.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑