21 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on september 20th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Svensk økonomi er stærk og regeringen vil bruge 43,8 milliarder

2017-09-20:

Samlet set har regeringen udgifter for 43,8 milliarder i sit finanslovsforslag for 2018. Foto: News Øresund

Flere børnepenge, højere studiemiddel, lavere skat for pensionister samt flere reformer som skal styrke folkeskolen og voksenuddannelserne, skabe flere job og bedre sundhedsvæsen er nogle af den svenske regerings prioriteringer i finanslovsforslaget, som blev fremlagt i dag.

Beskæftigelsen stiger, arbejdsløsheden falder og de offentlige finanser er stærke, mener den svenske regering, som i dag præsenterede den sidste finanslov inden næste års valg.

– Sverige og svensk økonomi er i en styrkeposition. Underskuddet er blevet vendt til store overskud. Den nye økonomiske situation skal bruges til at styrke den økonomiske lighed og bekæmpe arbejdsløsheden. Det fælles samfundsbygge skal fremtidssikres. Sådan skabes fremtidstro, håb og tryghed, siger finansminister Magdalena Andersson (S) i en pressemeddelelse.

Der afsættes blandt andet 11,4 milliarder svenske kroner til jobreformer, 7 milliarder til forbedring af folkeskolen og 18,9 milliarder til velfærd- og sundhedssatsninger. Samlet set har regeringen udgifter for 43,8 milliarder i sit finanslovsforslag for 2018.

Oppositionen kritiserer forslaget. Blandt andet siger Centerpartiets økonomisk-politiske ordfører Emil Källström at regeringen er for optimistisk.

– Regeringen har hævet skatten på arbejde i tre år og så afslutter de med at lade satsningerne regne inden valget. Desuden risikerer regeringen at bruge penge de ikke har, når de benytter sig af reformer, som til stor del er bygget på optimistiske beregninger. Det er ikke troværdigt. Valgflæsket oser brændt, siger Emil Källström i en kommentar på partiets hjemmeside. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑