19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on februar 5th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Svensk parti foreslår at indføre mobilforbud i klasseværelset

2018-02-05:

Hvis det står til Liberalerna, er det slut med at have mobilen fremme, mens man er til time. Foto: Pixabay.

Det svenske parti Liberalerna vil have mobilforbud i klasseværelset. Det skal blandt andet styrke kvaliteten af undervisningen samt afhjælpe skolemobning.

Bippende smartphones i skoletiden skal være fortid i svenske klasseværelser. Det skal det i hvert fald, hvis det står til Liberalernas partiformand, Jan Björklund, og hans partifæller Christer Nylander og Lotta Edhom, som peger på Frankrig som inspirationskilde:

– Sverige skal gå samme vej som Frankrig, hvor præsident Macron har indført mobilforbud i klasseværelset, skriver de tre partifæller i et debatindlæg på Dagens Nyheter.

Et mobilfrit klasseværelse kommer desuden de svageste elever til gavn, skriver de med henvisning til en engelsk undersøgelse af mobilens betydning for læringsmiljøet. 

– Det er tydeligvis de svageste elever, der taber mest, når undervisningen forstyrres af mobiler, skriver de.

Udover at fjerne mobilen fra undervisningen peger de tre liberalister også på, at det potentielt kan gavne det sociale miljø på skolen, hvis man ligeledes havde mobilfri frikvarter:

– Det kan øge den sociale tryghed at have mobilfri pauser, da mobilerne blandt andet bruges til at tage krænkende billeder og til netmobning, skriver de tre partifæller. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑