19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on februar 2nd, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Svensk parti stiler mod dansk model for kollektiv trafik

2018-02-02:

Det svenske billetsystem skal lade sig inspirere af det danske, mener Miljöpartiet. Foto: News Øresund.

Det svenske Miljöpartiet har gjort det til sin politiske kæphest at indføre et landsdækkende billetsystem, som minder om det danske rejsekort. Partiet skønner, at systemet vil kunne være klart i 2020.

I forbindelse med de indledende valgkampagner for Riksdagsvalget i Sverige 2018 er partierne så småt begyndt på at igangsætte politiske kampagner og udtale valgløfter. Det grønne Miljöpartiet går blandt andet til valg på at indføre et landsdækkende billetsystem efter dansk model, skriver Dagens Nyheter.

Sådan som det forholder sig nu, er der i Sverige mange forskellige billetpriser og systemer alt afhængig af, hvor i landet man befinder sig. Derfor peger Karin Svensson Smith (MP), ordfører for riksdagens trafikudvalg, på lande som Danmark og Schweiz som forbilleder for kollektiv trafik og håber, at man med et mere strømlinet billetsystem kan lokke folk ud af bilen og ind i bus eller tog. På den måde ser Miljöpartiet forslaget som en del af en større, grøn omstilling, siger Karin Svensson Smith til Dagens Nyheter.

Hun peger desuden også på et større område omkring Stockholm, som et svensk skridt i den rigtige retning: Her har man udviklet en app, der gør det muligt at købe billetter til bus og tog på tværs af de mange forskellige billetsystemer. På den måde behøver man kun at forholde sig til én app frem for de mange forskellige platforme, de respektive billetsystemer tilbyder –  og det er netop sådan en løsning, Miljöpartiet eftersøger.

Partiet har tidligere fremsat et lignende forslag til Riksdagen, men blev stemt ned. De håber på at kunne opnå en bredere tilslutning til forslaget ved at bruge ideen om et forbedret billetsystem aktivt i valgkampagnen. (News Øresund)

 


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑