23 februari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on maj 18th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Svensk regeringen vil indrette et kancelli for forskningsanlægget ESS

2018-05-18:

Den svenske regering præsenterede i torsdags en ny, national strategi for forskningsanlægget ESS i Lund. Foto: News Øresund – Mandus Örarbäck

Den svenske regering har udarbejdet en national strategi for forskningsanlæggene European Spallation Source, ESS, i Lund. Blandt andet vil regeringen oprette et strategisk råd og et ESS-kancelli for bedre at kunne koordinere det svenske arbejde med det internationale anlæg. Den nye strategi præsenteres for Riksdagen i et brev.

For to år siden udarbejdede Vetenskapsrådet på vegne af regeringen en række forslag til, hvordan det svenske værtskab for forskningsanlægget ESS kunne styrkes. Nu præsenterer regeringen en national strategi, som retter sig efter mange af de forslag, som Vetenskapsrådet foreslog.

– De store samfundsudfordringer kræver avancerede forskning indenfor materiale- og life science videnskab. ESS og Max IV i Lund er to unikke forskningsinfrastrukturer globalt set, men for at blive et internationalt ledende centrum har vi brug tydeligere målsætninger, mere effektiv koordinering og en overordnet vision. Derfor har regeringen lavet en ESS-strategi, kommenterer Helene Hellmark Knutsson, minister for forskning, i en pressemeddelelse fra regeringen.

Regeringen skal blandt andet oprette et råd og et kancelli, der skal koordinere det svenske arbejde med forskningsanlægget ESS. De vil også styrke adgangen til kompetente ansatte indenfor områder, som er relevante for ESS og søsteranlægget Max IV, samt styrke samarbejdet mellem de to anlæg.

Med den ny strategi vil regeringen gøre ESS en leder indenfor forskerverdenen. Detaljerne i strategien bliver offentliggjort, når brevet er overleveret til Riksdagen.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑