18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1E xx

Published on november 17th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Svenske boligpriser stopper op

2017-11-17:

Den seneste måned er priserne på ejerlejligheder, i stor-Malmø faldet med tre procent og på villaer med en procent. Foto: News Øresund

Den seneste måned er priserne på ejerlejligheder, i stor-Malmø faldet med tre procent og på villaer med en procent. Også i resten af Sverige er boligpriserne stoppet op efter en lang periode med stigende priser. Det viser nye tal fra Svensk Mäklarstatistik.   

Priserne på ejerlejligheder, bostadsrätter, er faldet med en procent og villapriserne har stået stille i Sverige den seneste måned. Trenden med at priserne stopper op ses også i stor-Malmö. Der er priserne på ejerlejligheder faldet med tre procent den seneste måned og de tre seneste måneder er prisnedgangen en procent, sammenlignet med samme måneder sidste år. Årsudviklingen er dog stadig positiv med en total stigning på 13 procent.
– Grundene til afmatningen er flere, blandt andet har den stigende nyproduktion skabt et forøget udbud uden at efterspørgslen er øget i samme grad. Den seneste tids opbremsning og nedgange skal ses ud fra perspektivet, at vi gennem et antal år har haft konstant prisstigning. I Sverige som helhed er ejerlejlighedspriserne steget med 31 procent de seneste tre år og 57 procent de seneste fem år. For villaer er modsvarende stigninger 32 respektive 47 procent, kommenterer Per-Arne Sandegren, analysechef på Svensk Mäklarstatistik, i en pressemeddelelse.

Også villamarkedet i stor-Malmö stopper op med en mindskning på en procent den seneste måned og uforandrede priser de sidste tre månederne, sammenlignet med samme måneder sidste år. Også her er den årlige udvikling stadig positiv med ni procents stigning.

Enligt Valueguard, som måler boligpriserne med hjælp af et indeks tilpasset efter blandt andet hvilken type af boliger der købes og sælges, er mindskningen for landet generelt endnu større med en nedgang på tre procent. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑