18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on november 22nd, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Svenskt Näringslivs bestyrelsesformand afgår efter skatteudtalelse

2017-11-22:

Svenskt Näringslivs bestyrelsesformand Leif Östling afgår efter skatteudtalelse. Foto: Ernst Henry Photography – Svenskt Näringsliv

”Hvad fanden får jeg for pengene?” sagde organisationen Svenskt Näringslivs bestyrelsesformand, Leif Östling, i et interview med SVT om at betale skat i Sverige, efter at det blev afsløret at han har placeret millioner af kroner i et skatteparadis. Kritikken blev massiv og nu forlader Leif Östling sin post.

Bestyrelsesformanden for Sveriges største erhvervsorganisation Svenskt Näringsliv, Leif Östling, var en af de svenskere som var med på listen da de såkaldte Paradise Papers blev afsløret i november. Hans omdebatterede udtalelse kom i SVT’s granskningsprogram Uppdrag Granskning og fik stor opmærksomhed i medierne. Visse kritikere mente at synspunktet kunne få samfundskontrakten til at sprække, imens andre påpegede at Leif Östling selv blandt andet har to uddannelser fra svenske universiteter. Andre, heriblandt bestyrelsesmedlemmer i bestyrelsen for Svenskt Näringsliv, mente at udtalelsen risikerede at give et misvisende billede af at organisationen og virksomheder i almenhed snød med skatten.

Men selvom at Leif Östling undskyldte og sagde at han udtalte sig som privatperson, træder han altså nu tilbage.

“Den bemærkede udtalelse fra mig har startet en vigtig debat om vort svenske skattetryk og hvad skatterne leverer af velfærd til medborgerne, men jeg har også fået kritik for den drastiske udtalelse og ‘skattetænkning’. Sveriges erhvervsdrivende må kraftigt kunne argumentere for et bedre virksomhedsklima, hvor skatter og afgifter er en vigtig del, uden at blive forstyrret af eventuelle debatter om min person”, skriver han i en pressemeddelelse.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑