26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on marts 9th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Sverige har fået ny børne-, ældre- og ligestillingsminister

2018-03-09:

Lena Hallengren (S) blev på kvindernes internationale kamp- og festdag udnævnt som Sveriges nye børne-, ældre- og ligestillingsminister. Pressefoto: Riksdagen.se

Lena Hallengren (S) erstatter Åsa Regnér (S) som børne-, ældre- og ligestillingsminister. Hun vil særligt fokusere på ældreområdet, som hun mener, er blevet overset, skriver TT.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, udnævnte torsdag – på kvindernes internationale kamp- og festdag – Lena Hallengren som ny minister på børne-, ældre- og ligestillingsområdet. Hun har mange store opgaver foran sig, som blandt andet er at arbejde med børnekonventionen, en lov om samtykke og spørgsmålet om støtte og hjælp til funktionsnedsatte.

– Loven om støtte og hjælp til visse funktionsnedsatte er en vigtig og fundamental rettighedslovgivning, siger Hallengren i en pressemeddelelse og fortsætter:

– Der skal ikke være nogen tvivl om, at den, som har ret til hjælp, skal få den, siger hun.

En af hendes kerneopgaver bliver ældreområdet.

– Alt for mange er bange for at blive ældre, siger Hallengren og beskriver, hvordan ældrespørgsmål netop er et område, som er blevet overset.

Hallengren har tidligere arbejdet som næstformand i uddannelsesudvalget og som xformand i trafikudvalget, og været medlem af miljø- og landbrugsudvalget samt klimakommissionen. Fra 2002 til 2006 var hun førskole-, og ungdomsminister samt minister for voksenlæring.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑