19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on maj 7th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Tiggeriforbud mangler politisk opbakning i Lund

2018-05-07:

Diskussionen om tiggeriforbud fortsætter i Sverige. Lund Kommune, Skåne, har netop haft et forslag om et lokalt tiggeriforbud til afstemning, hvor samtlige partier undtagen Sverigedemokraterna stemte nej. Foto: Michael Coghlan – (CC BY-SA 2.0)

Størstedelen af politikerne i Lunds kommunalbestyrelse synes ikke, at et forbud mod tiggeri er en god idé. Kun Sverigedemokraterna støtter forslaget.

Et omfattende forbud mod tiggeri på offentlige gader og stræder har været på Sveriges politiske tapet de seneste år. Bare i sidste måned kunne en Novus-undersøgelse fortælle, at mere end hver anden svensker byder et tiggeriforbud velkommen.

September sidste år skrev Sydsvenskan, at tre kommunalpolitikere fra Lunds Kommune – alle medlemmer af Sverigedemokraterna – har foreslået, at indføre tiggerforbud på tre udvalgte torve i kommunen.

– Det ville være en stor lettelse for alle, der bor i Lund, hvis der i det mindste var nogle steder i kommunen, hvor det var muligt at slippe for påtrængende tiggere, skrev de tre partifæller i forslaget.

Læs mere: Over halvdelen af svenskere vil have forbud mod tiggeri

Forslaget kom så til afstemning i onsdags, hvor det blev mødt af stærk modstand fra de andre partier. Faktisk var det kun Sverigedemokraterna selv, der stemte for forslaget, mens samtlige af de resterende partier stemte imod, skriver Sydsvenskan.

Forslaget er dog også blevet undersøgt af kommunens jurister, som mener, at argumentationen i forslaget ikke er holdbar. De tre politikere har fremført det argument, at påtrængende tiggere ”forårsager systematisk forstyrrelse af samfundsordenen”, hvilket er grund til at forbyde det med henvisning til Ordningslagen.

Juristerne fandt dog ikke belæg for at hævde, at den passive indsamling af penge, som tiggeri udgør, forstyrrer samfundsordenen i en grad, der er lovstridig. Forslagets endelige beslutning træffes imidlertid af kommunens fuldmægtige, og dermed er der stadig håb forude for Sverigedemokraterna.

Læs mere: Mere end hver fjerde kommune i Sverige vil have nationalt forbud mod tiggeri

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑