18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on oktober 31st, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Togpendlerne bliver flere og bilpendlerne færre over Øresundsbron  

2017-10-31:

Nye oplysninger viser at flere vælger at tage toget over Øresund nu end i samme måned sidste år, og at de der pendler med bil bliver færre. Foto: News Øresund

Antallet af bilpendlere over Øresundsbron minskes og flere og flere vælger i stedet at tage toget over broen, hvilket viser at de oftere afgange i myldretiden og grænsekontrollen som er effektiviseret på Hyllie, nu lokker togpendlerne tilbage i togene. Det viser ny statistik fra Øresundsbro Konsortiet og Skånetrafiken.

Fra juli til og med september i år minskedes antallet af bilpendlere over broen med 4,2 procent. Det viser Øresundsinstituttets beregninger ud fra Øresundsbro Konsortiets oplysninger.

Samtidig viser salget af Jojo Period Öresund-kort at togpendlerne er begyndt at vende tilbage da 1,4 procent flere købte pendlerkortet i september i år sammenlignet med samme måned sidste år. Trods den stigning er salget dog mindsket med 3,7 procent fra januar til september, sammenlignet med samme periode sidste år.

Øresundsbro Konsortiet, som driver Øresundsbron, mener at nedgangen i bilpendlerne og også i bustrafikken over broen beror på de forandrede grænsekontroller, som har forkortet rejsetiden med tog fra Danmark til Sverige. Desuden indførtes der tættere afgange mellem Malmø og København i myldretiden den 4. september, kombineret med en rejserabat over Sundet.

Mandag fastslog Kollektivtrafiknämnden i Region Skåne at priserne for togrejserne over Øresund ikke forandres i 2018, på nær for førsteklasserejsende og de som køber en enkeltbillet fra Hässleholm eller Helsingborg – der stiger priserne med 10 svenske kroner per rejse.

Den totale motortrafik over Øresundsbron de tre første kvartaler steg med 2,4 procent til 21 276 køretøjer per dag sammenlignet med samme periode forrige år, heraf svarer personbiler til 19 800 overfarter. Mest øget er fritidstrafikken med 380 biler per døgn til totalt 6 537 overfarter per dag, hvilket er en øgning med 6,2 procent.

Øresundsbro Konsortiets resultat af primær driften steg med 72 millioner til totalt 1 112 millioner danske kroner under årets tre første kvartaler, hvilket modsvarer en stigning på syv procent sammenlignet med samme periode sidste år. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑