26 mars 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1D xx

Published on april 13th, 2018 | by Anna Palmehag

0

Udredning foreslår at danske regioner ikke længere skal arbejde med tilvækstspørgsmål

2018-04-13:

De danske politikere skal nu gennemgå rapporten, for at se hvilke anbefalinger som kan lede til politiske forslag, oplyser erhvervsminister Brian Mikkelsen (Konservative). Foto: Helle Moos/Erhvervsministeriet

De erhvervs- og tilvækstfremmende indsatser skal samles på statsligt og kommunalt niveau, erhvervsklyngerne skal blive færre og landsomfattende, og en ny digital platform samt fem ”erhvervshuse” skal indføres. Det foreslås i den udredning som Forenklingsudvalget for Erhvervsfremme præsenterede i sidste uge.

Målet med udredningen, som startede i juni 2017, har været at ”udvikle en sammenhængende, ambitiøs model for et mere fokuseret og fremtidssikret system for at fremme erhvervslivet”. Anbefalingerne handler i høj grad også om at mindske antallet af aktører, indsatser og klynger.

Blandt andet anbefales det altså at regionernes arbejde med tilvækst og erhvervsspørgsmål skal flyttes til statsligt og kommunalt niveau, for at samle styringen centralt, men også for at fremme lokale indsatser. I dag er det tilvækstdelen af Region Hovedstaden og Region Sjællands aktiviteter som motiverer at de er med i Greater Copenhagen-samarbejdet.

Her ud over foreslås det at antallet af netværk og klynger, som får offentligt støtte, mindskes fra godt 60 til 10-12 nationale klynger, et indenfor hvert styrkeområde. Derudover kan også mindre start-up-netværk eller klynger indenfor nye tilvækstområder få støtte.

Blandt de totalt 26 anbefalinger findes også punkter som at færre ressourcer skal gå til at evaluere indsatserne, at visse tjenester skal koste penge at anvende sig av og at de offentlige ressourcer skal koncentreres til områder som ikke allerede har et velfungerende privat marked.

De danske politikere skal nu gennemgå rapporten, for at se hvilke anbefalinger som kan lede til politiske forslag, oplyser erhvervsminister Brian Mikkelsen (Konservative) i en pressemeddelelse.

– Anbefalingerne giver et godt grundlag for, at regeringen kan indlede politiske drøftelser om en ambitiøs forenkling af erhvervsfremmesystemet til gavn for de danske virksomheder, siger han i en kommentar. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑