19 januari 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on april 25th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Uenighed breder sig i Sveriges borgerlige koalition

2018-04-25:

Der er uenigheder i Sveriges borgerlige koalition, Alliansen. Centerpartiet, anført af partiformand Annie Lööf, har tænkt sig at stemme ja til et lovforslag, som resten af koalitionen ellers vil stemme nej til. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Sveriges borgerlige koalition, undertiden kendt som Alliansen, præges af interne uenigheder. Centerpartiet vælger at støtte ny lov om at give uledsagede flygtningebørn en ekstra chance for at tage en gymnasial uddannelse, mens de tre koalitionspartier takker nej. Vinder Alliansen Riksdagsvalget til efterår, skal Centerpartiet ikke regne med at få indflydelse på integrationspolitikken, bedyrer koalitionspartneren Ulf Kristersson (M) i et indlæg på Facebook.

Det borgerlige Centerpartiet støtter den svenske regerings lovforslag om, at 9.000 uledsagede flygtningebørn, som ikke er blevet tildelt opholdstilladelse, skal have mulighed for at få midlertidig opholdstilladelse, så de kan færdiggøre en gymnasial uddannelse. Forslaget kommer i kølvandet på en kritik af lange behandlingstider af uledsagede flygtningebørns ansøgninger om opholdstilladelse.

– Centerpartiets linje har igennem mange år været, at de unge, som var mindreårige, da de ankom, og som har været påvirket af Migrationsverkets lange behandlingstider, skal have en ekstra chance. Nu er det det her forslag, vi har at tage stilling til, og der vælger vi at lade det slippe igennem, siger Centerpartiets formand, Annie Lööf, til TT.

Den støtte går ellers mod resten af Alliansens holdninger. Alliansen udgøres af fire partier: Centerpartiet, Moderaterna, Liberalerna og Kristdemokraterna. Centerpartiet er det eneste parti i koalitionen, som har tænkt sig at stemme ja til forslaget, hvilket er nødvendigt for at få det stemt igennem i Riksdagen.

– Det er en ansvarsfuld meddelelse, Centerpartiet giver i dag, siger Sveriges Integrationsminister, Heléne Fritzon (S), til TT.

At Centerpartiet vælger at vende ryggen til resten af Alliansen vækker harme hos partiformanden for Moderaterna, Ulf Kristersson (M). I et Facebook-opslag efterfølgende Centerpartiets meddelelse skriver han, at Centerpartiets beslutning ikke skal ses som en et udtryk for resten af Alliansens holdninger, og at Centerpartiet ikke skal regne med at få indflydelse på integrationspolitikken, hvis de borgerlige partier vinder regeringsmagten ved næste valg.

– Og da jeg og Moderaterna, selvsagt, aldrig kunne finde på at indgå i en regering, som ikke er i stand til at føre en fornuftig økonomisk politik, vil vi, selvsagt, heller aldrig indgå i en regering, som ikke kan føre en ansvarlig integrationspolitik. Dette er ikke en trussel, tværtimod: Det er et løfte, skriver Ulf Kristersson i sit Facebook-opslag.

(News Øresund)

Fakta: Om lovforslaget

Et uledsaget flygtningebarn, som har fået afslag på sin ansøgning om opholdstilladelse, skal kunne bevilges en midlertidig opholdstilladelse for at færdiggøre en gymnasial uddannelse. For at kunne bevilges en midlertidig opholdstilladelse, skal man dog leve op til en række krav. Blandt kravene er, at:

Vedkommende skal have registreret sig hos Migrationsverket senest 24. november 2015.

Vedkommende er blevet tildelt en bolig af kommunen, hvilket indebærer, at vedkommende ikke er voksen.

Behandlingstiden skal have varet mindst 15 måneder, og den endelige beslutning skal være truffet tidligst 20. juli 2016.

Beslutningen om udvisning skal være truffet efter vedkommende er blevet 18 år.

Det uledsagede flygtningebarn skal desuden være i gang med en gymnasial uddannelse, eller have for øje at starte på en.

Hvis forslaget stemmes igennem, foreslås det at træde i kraft 1. juni 2018.

Kilde: Sveriges Justitsministerium ifølge TT.


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑