15 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on juni 9th, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Uforandret antal asylsøgende i Sverige efter en måned uden ID-kontrol

2017-06-09:

Migrationsverket regnede med at dropningen af ID-kontrollen d. 4. maj ville få antallet af asylsøgende til at stige, men det er ikke sket. Foto: News Øresund

Migrationsverket tog fejl. Antallet af asylsægere er ikke steget efter ID-kontrollerne blev droppet for rejsende fra Danmark til Sverige. Det viser en granskning fra Radio Malmöhus af den første måned uden ID-kontroller.

Migrationsverket regnede med at dropningen af ID-kontrollen d. 4. maj ville få antallet af asylsøgende til at stige, men det er ikke sket, konstaterer Radio Malmöhus.

I maj registrerede Migrationsverket 1.771 asylsøgende i Sverige, hvilket er færre end både januar og marts med 1.982 respektive 1.955 asylsøgere i perioden med ID-kontroller.

Siden ID-kontrollernes indførsel 4. januar 2016, er det blevet sværere at komme til Sverige, pga. ændrede regler for modtagelse af flygtninge i Sverige og generelt i Europa blevet ændret, og en række lande har indført grænsekontroller.
– Situationen i Europa ser anderledes ud sammenlignet med 2015. Det er ikke lige enkelt at komme til Sverige, siger Jennie Sörman, sektionschef for Migrationsverket södra Sverige, till Radio Malmöhus.

Lige nu er antallet af asylsøgende ankommet til Sverige lavere end Migrationsverkets prognose på 34.000 for hele 2017, men det forventes at stige i sommerperioden.

En anden usikkerhed er at EU-kommissionens seneste direktiv fastslår at bl.a. Sverige og Danmark ikke vil få tilladelse til at forlænge de midlertidige indre grænsekontroller efter november i år. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑