18 oktober 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2A xx

Published on december 5th, 2017 | by Johan Wessman

0

Ungdomsarbejdsløsheden falder i Sverige

2017-12-05:

Ungdomsarbejdsløsheden falder i Sverige. Foto: News Øresund

Sverige har længe haft en høj ungdomsarbejdsløshed, men nu falder den, ifølge ny rapport fra Arbetsförmedlingen, til det laveste niveau siden finanskrisen 2008. I oktober var arbejdsløsheden for unge mellem 18-24 år 10,4 procent.

Siden 2012 er antallet af unge arbejdsløse som er indskrevet hos den svenske Arbetsförmedling halveret og i oktober var der 55.000 unge mellem 18-24 år i Arbetsförmedlingens system, hvilket svarer til 10,4 procent.

Arbetsförmedlingen anser at faldet i ungdomsarbejdsløsheden, udover højkonjunkturen, hænger sammen med mindre årgange og ændringer i arbejdsmarkedspolitikken blandt andet indførslen af en jobgaranti for unge, som skal sikre at de unge kommer i job, uddannelse eller en form for arbejdsmarkedsindsats inden for 90 dage. Samtidig stiger andelen af unge som er uden arbejde i mere end seks måneder og det er frem for alt unge som har nedsat arbejdsfunktion, ikke har en gymnasieuddannelse eller er født udenfor Europa har sværere at få et job.

Ungdomsarbejdsløsheden i Skåne er højere end landsgennemsnittet og næsten dobbelt så høj som i Stockholmsregionen. I oktober var 14,4 procent af de 18-24-årige arbejdsløse, hvilket kan sammenlignes med 7 procent i Stockholm. Det varierer meget mellem Skånes kommuner fra 5,2 procent i Vellinge til 25,6 procent i Östra Göinge i det nordøstlige Skåne. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑