15 juli 2018 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on juni 1st, 2017 | by Sofi Eriksson

0

Ungdomscyklister blev de første til at tage Cykelfærgen over Øresund

2017-06-01:

Torsdag var der premieretur for cykelfærgen mellem Dragør og Limhamn, og ungdomsafdelingen fra Dansk Cykel Union var blandt passagerne. Foto: News Øresund – Sofie Paisley

Ungdomsafdelingen fra Dansk Cykel Union blev torsdag morgen de første passagerer til at stige ombord på Cykelfærgens fartøj M/S Elephanten. Klokken 9 var det tid til at kaste lods fra kajen i Dragør for premiereturen mod Limhamn.

Cykelfærgens ejer Rikke V. Stoltz bød ungdomsafdelingen fra Dansk Cykel Union og de øvrige passagerer velkomne på premiereturen over Sundet og ikke mindst under Øresundsbron i solskindet.

Den nye rute er muliggjort i et samarbejde mellem Dragør, Limhamn og ikke mindst ejeren af Cykelfærgen.com, Rikke V. Stoltz, der med bolig i Dragør og en bagrund fra shippingbranchen så ruten som en satsning men også en udfordring, hun ikke kunne sige nej til. For Dragør Kommune er det heller ikke uden betydning at der nu er skibsforbindelse over Sundet igen.

Dragør og Limhamn har en lang fælles historie og et nært samarbejde, og skibene mellem byerne har jo tidligere spillet en stor rolle på begge sider, fortæller Claus Rex, Erhvervs-og turismechef i Dragør Kommune.

– Det er derfor også som at vores navlestreng mellem byerne nu igen er tilbage, hvilket vi er meget glade for, siger han til News Øresund på premiereturen.

Skibet kommer til at sejle mellem de to byer tre gange hver dag, til og med august, og det er første gang det er muligt at hoppe på en båd mellem Dragør og Limhamn, efter at Flyvebådene blev nedlagt i 1999. (News Øresund – Sofie Paisley)

Claus Rex og Rikke V. Stoltz stævner ind i Limhamn havn. Den officielle åbning på ruten finder sted på lørdag i Dragør havn. Foto: News Øresund – Sofie Paisley

Cykelfærgen har plads til 36 passagerer og lige så mange cykler. Foto: News Øresund – Sofie Paisley


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑