Følg os på

Bolig/ejendomme

11.000 personer i Danmark skal finde nye hjem

Publiseret

 

15 hårde ghettoområder og ca. 16.500 personer bliver de kommende år direkte berørte af ghettoplanen. Foto: Flickr/Steen Eiler Rasmussen (CC BY 2.0)

15 hårde ghettoområder og ca. 16.500 personer bliver de kommende år direkte berørte af ghettoplanen, som blev vedtaget i 2018. Ifølge Mandag Morgen, som har lavet en kortlægning af antallet af beboere, som påvirkes af ghettoplanen, skal omtrent 11.000 beboere i 15 hårde ghettoområder finde et nyt sted at bo, og yderligere skal ca. 5.500 beboere genhuses.

Den 22. november sidste år vedtog den daværende VLAK-regering sammen med Dansk Folkeparti, Socialdemokratiet og SF en ghettoplan, som indebærer, at boligområder på listen over hårde ghettoområder frem mod 2030 skal reducere antallet af almene familieboliger til højst 40% af alle boliger i de pågældende boligområder. Dette skal blandt andet ske ved nedrivning af boliger, omdannelse til ungdoms- og ældreboliger, salg til private købere og investorer samt nybyggeri. Alt sammen skal være med til at sikre blandende boligområder og et Danmark uden parallelsamfund.

Kommuner og boligselskaber i de pågældende hårde ghettoområder har lavet udviklingsplaner for, hvordan de lokalt vil få nedbragt andelen af almene familieboliger til de 40%. Alle udviklingsplaner er godkendt af boligministeren, og samlet set skal ca. 3.700 boliger nedrives, ca. 700 sælges, og ca. 900 almene familieboliger skal omdannes til ungdoms- eller ældreboliger. Derudover skal der bygges knap 10.000 nye boliger, primært privat nybyggeri.

Det har været muligt at søge dispensation for et boligområde, såfremt området havde færre end 2.100 beboere samt lav kriminalitet, således andelen af almene familieboliger i et område fx kun skal nedbringes til højst 60% almene familieboliger.

Syv hårde ghettoområder har søgt dispensation til kravet om højst 40% almene familieboliger, og Finlandsparken i Vejle i Jylland er det eneste område, som har fået deres ønske om dispensation godkendt. Fire boligområder, Motalavej og Agervang på Sjælland samt Sundparken og Munkebo i Jylland, har fået deres ønsker om dispensation delvist imødekommet, mens Ringparken på Sjælland og Skovparken/Skovvejen i Jylland har fået helt afslag på deres ansøgninger.

Ifølge kortlægningen er der altså tale om, at 11.000 beboere i de 15 boligområder skal finde et nyt hjem inden 2030, og yderligere 5.500 beboere skal genhuses midlertidigt, imens deres hjem bliver renoveret. Boligminister, Kaare Dybvad Bek, siger til Mandag Morgen, at han forstår, at det kan virke indgribende, at folk må flytte, og boliger skal rives ned, men erfaringerne er, at der årligt er en del beboere, som fraflytter deres almene bolig, og derfor vil flere boliger naturligt komme til at stå tomme. Det mindsker behovet for genhusning, ligesom færre tvinges fra deres hjem.

Mange beboere i de 15 boligområder skal dog stadig genhuses, og Bent Madsen, administrerende direktør i BL – Danmarks Almene Boliger, forklarer til Mandag Morgen, at det nu handler om at håndtere genhusningen på en så skånsom måde som muligt og med respekt for de berørte. (News Øresund)

Fakta:

Udsatte boligområder er almene boligområder, hvor der bor flere end 1000 beboere, og som opfylder minimum to ud af fire kriterier om beskæftigelse, kriminalitet, uddannelsesniveau samt indkomst.

Ghettoområder er almene boligområder, hvor der bor flere end 1000 beboere, hvor over 50% af beboerne er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande samt opfylder minimum to ud af de fire førnævnte kriterier.

Hårde ghettoområder er områder, som har figureret på listen over ghettoområder i de sidste fem år.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

E-postadress

Aktuelle nyheder

Okategoriserade09. juli

På lördag öppnar Danmark gränsen för invånarna i Skåne

Lördagen den 11 juli öppnar Danmark gränsen fullt ut för alla som bor i Skåne trots att Sverige fortsatt är...

Øresund08. juli

Skåne klarar kravet på låg smittnivå – Danmark väntas ge besked om gränsöppning över Öresund under torsdagen

Gränsen över Öresund kommer troligen att öppnas på lördag. Region Skånes statistik över antalet nya fall av covid-19-smitta visar att...

Infrastruktur03. juli

Øresundsbron henter ny adm. direktør fra Skånetrafiken

Linus Eriksson bliver ny adm. direktør for Øresundsbro Konsortiet efter Caroline Ullman-Hammer, som fyldte 65 år i efteråret og meddelte...

Øresund03. juli

Fire nye chefer i samarbejdet over Øresund i 2020

I 2020 er der fire nye chefer i organisationer som har stor betydning for samarbejdet på tværs af Øresund. Tue...

Erhverv02. juli

Malmø vil fremhæve erhvervslivet på tværs af Øresund – stifter ny erhvervspris

Malmø Kommune vil sætte fokus på erhvervsliv og innovation på tværs af Øresund. Derfor stiftes Malmø Greater Copenhagen Business Award,...

Øresund03. juli

Mediebilledet af Øresundsbrons jubilæum

En hverdagsregion efter 20 år med broen, knuste visioner, nye politiske visioner om yderligere faste forbindelser over Øresund, succés men...

Life Science03. juli

Nye laboratorier for biotek-iværksættere åbner i København

København har fået et nyt laboratorie-fællesskab, som skal gavne biotek-entreprenører i life science-branchen – også folk fra life science-miljøet i...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.