21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on marts 14th, 2019 | by Jenny Andersson

0

30-årsperspektiv i ny udredning om Øresundsregionens togtrafik

2019-03-14:

Regionens jernbanetrafik frem til 2050 undersøges lige nu. Foto: News Øresund

En række forskellige scenarier for, hvordan togtrafikken i Øresundsregionen kan se ud i 2050. Sådan ser den undersøgelsesopgave, som konsulentfirmaet Sweco har modtaget fra Interreg-projektet ”Ett sammanhängande transportsystem i Greater Copenhagen” ud. Scenarierne omfatter blandt andet yderligere faste forbindelser på tværs af Sundet.

Den undersøgelsesopgave, som Sweco har modtaget om regionens jernbanetrafik frem til 2050, omfatter jernbanetrafik, både passager- og godstog.
– Fundamentet er at kortlægge infrastrukturbehovet og hvad der kræves med hensyn til kapacitet til at få den udvikling, vi ønsker i regionen. Arbejdet er dels baseret på de infrastrukturprojekter, der er blevet besluttet nu og dels om, hvad der er undervejs, for eksempel Femern Bælt-forbindelsen. Længere perspektiver med en ny svensk højhastighedstog og Øresundsforbindelser er også inkluderet, siger Bengt Nilsson, projektleder for ”Ett sammanhängande transportsystem i Greater Copenhagen”, til News Øresund.

Øvrige dele, der prioriteres i Interreg-projektet fremadrettet, er adgang til Københavns Lufthavn i Kastrup, fragtstrømmene over Sundet og det hvor der er flaskehalse i trafikken.

Det overordnede mål er at udvikle en fælles plan for regionen, inden projektet slutter om et par år.
– Vores arbejde vil resultere i en systemplan for Greater Copenhagen med et fælles viljefokus. Sådan vil vi have det, og vi tror på at fremtiden vil udvikle sig så vi brug for denne infrastruktur, siger Bengt Nilsson.

Hovedpartner af ​​Interreg-projektet ”Ett sammanhängande transportsystem i Greater Copenhagen” er Region Skåne, og de øvrige parter er Malmø, Region Hovedstaden, Region Sjælland, Helsingborg, Kristianstad Kommune, Københavns Kommune, Helsingør Kommune, Aalborg Universitet og Lunds Universitet. Projektet startede for cirka et år siden og løber over tre år. (News Øresund – Jenny Andersson)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑