Følg os på

Erhverv

Afgørende sommer for Medicon Valley

Publiseret

 

Soren Bregenholt webbFremtiden for netværksorganisationen Medicon Valley Alliance afgøres til sommer. På onsdagens generalforsamling blev medlemskontingentet ikke fastsat. Et ekstra årsmøde skal derfor afholdes senest den 15. september, hvor bestyrelsen også skal præsentere et forslag til en ny strategi.

”Jeg er optimist af natur og er overbevist om, at det er vigtigt at have en organisation som Medicon Valley Alliance”, sagde den nyvalgte formand og Novo Nordisk-direktøren Søren Bregenholt til News Øresund efter generalforsamlingen.

På mødet forsøgte tidligere næstformand Mikael Ørum at få svar på hvordan Medicon Valley Alliance er havnet i den nuværende kritiske situation i løbet af bare et år. Den afgående formand Eva Östling gav ikke et tydeligt svar, men nævnte at organisationen påvirkes af parallelle politiske diskussioner omkring det nye danske samarbejde Greater Copenhagen og invitationen til Skåne om at deltage.

Den nye formand Søren Bregenholt er ikke ny i bestyrelsen, men har været med under det seneste års dramatik i Medicon Valley Alliance. Allerede inden generalforsamlingen havde den tidligere bestyrelse valgt at nedlægge det såkaldte ambassadørprogram med tre ansatte udstationerede i USA og Japan samt at omdefinere Medicon Valley Alliance til et dansk-svensk netværk.

Vad indebærer det når Medicon Valley Alliance går fra at være klynge til at være en netværksorganisation?
”Går vi væk fra klyngerollen? Det kan jeg ikke se. Jeg tror, at der er store muligheder for at markedsføre regionen uden ambassadørprogrammet. Der findes mange organisationer vi kan samarbejde med”, siger Søren Bregenholt.
Han peger på at Medicon Valley Alliance er nødt til at finde en ny rolle, som bygger på nye samarbejder. I stedet for at have egne medarbejdere i andre lande kan arbejdet samordnes med organisationer som Greater Copenhagen, Copenhagen Capacity og Invest in Skåne.
”Nu har vi frem til 15. september for at udarbejde en ny strategi. Det handler ikke om etiketten, men om indholdet”. (News Øresund)

Fakta: Regional finansiering stor del i Medicon Valley Alliances økonomi
Medicon Valley Alliance er afhængig af store bidrag fra regionerne på Sjælland og i Skåne. Det ambassadørprogram med ansatte i USA og Japan, som Medicon Valley Alliance har besluttet at nedlægge, krævede sidste år indtægter på 5,3 millioner kroner, hvoraf Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Skåne stod for en stor del. Sidste år havde Medicon Valley Alliance 18,6 millioner kroner i indtægter, hvoraf knapt halvdelen kom fra medlemsafgifter fra 250 medlemmer inden for erhvervsliv, akademi samt det offentlige, hvor regionerne på Sjælland og i Skåne er vigtige. Medicon Valley Alliance havde sidste år et overskud på 2,3 millioner kroner.

Fakta: Medicon Valley Alliance, MVA
Medicon Valley Alliance startede i 1997 som et EU-projekt og har i dag udviklet sig til en klynge- og netværksorganisation med 250 medlemmer, der repræsenterer alt fra de største danske og svenske lægemiddel- og biotekvirksomheder til universiteter, hospitaler, kommuner og regioner omkring Øresund. Ifølge MVAs hjemmeside har organisationen tretten ansatte inklusiv de tre såkaldte ambassadører i USA og Japan.

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.