Politik
Alle kommuner i Sverige skal tvinges til at tage imod flygtninge
En ny lov skal sørge for at fordele flygtninge i Sverige i alle landets kommuner. Det foreslog regeringen i juni, men har tidligere ikke haft støtte i Riksdagen. Nu bakker det liberale Folkpartiet op om forslaget og dermed er der majoritet for den tvungne fordeling. Regeringen præsenterede torsdag en ny satsning på flygtninge og integration.
I dag er det frivilligt for kommunerne i Sverige at tage imod flygtninge. På samme måde, som det fungerer i Danmark i dag med kommunekvoter for flygtningemodtagelsen, vil den svenske regering tvinge alle kommuner til at tage imod flygtninge. Kommunernes størrelse, arbejdsmarkedssituation og hvor mange flygtninge kommunen allerede har, skal medtages i fordelingen.
”Jeg egner ret meget tid på arbejdet med hvordan vi skal reformere EU’s flygtningepolitik. Hovedpunktet er at sørge for at alle EU’s medlemslande tager et delansvar i dette. Og så er det jo et højest rimeligt princip at det også skal gælde i Sverige. Alle kommuner skal tage et ansvar. Ingen skal kunne hoppe over ansvaret og særligt ikke de som har de bedste forudsætninger at tage imod flygtninge”, sagde statsminister Stefan Löfven (S) på en pressekonference torsdag.
En del af de kommuner, som tager imod færrest flygtninge er velhavende kommuner, som Vellinge og Lomma i Skåne og Vaxholm og Danderyd udenfor Stockholm, viste statsministeren ved pressemødet. Blandt de tyve kommuner, som tager imod færrest flygtninge i Sverige, mindre end gennemsnitligt 3,5 personer per 1.000 indbyggere, findes seks skånske kommuner. Regeringen præsenterede forslaget allerede i juni, men har tidligere kun fået støtte fra Vänsterpartiet og dermed ikke majoritet i Riksdagen. Nu har Folkpartiet ændret sig og bakker op om forslaget:
”Jeg tror at de kommuner som tager sit ansvar og tager imod flygtninge, er irriterede på de, der ikke tager imod nogle. Men det er klart at de som ikke tager imod i dag, de kan nok ikke lide den nye lov. Men det er et ansvar som vi må tage i fællesksab i Sverige, at tage ansvar for de flygtninge som kommer hertil”, siger Jan Björklund, Folkpartiets partileder til Sveriges Radio.
Regeringen præsenterede torsdag en ny satsning på flygtninge og integration. Den indeholder blandt andet mere national samordning af integrationsindsatserne, svenskundervisning fra dag 1, styrket modermålsundervisning, bedre muligheder for validering af uddannelse og joberfaringer samt ekstra indsatser i skole og arbejdsformidlinger. Derudover hæves erstatningen til kommunerne fra 83.100 svenske kroner til 125.000 kroner per person og år. (News Øresund)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23