17 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on december 19th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Amerikansk medicinalgigant fortsætter satsninger på dansk life science

2018-12-19:

Medicinalgiganten Bristol-Myers Squibb har investeret flere milliarder i dansk og svensk life science-industri, og eventyret ser ud til at kunne fortsætte, efter den globale chef for forretnings­udvikling og partnerskaber, Donnie McGrath, besøgte København for at finde nye potentielle investeringsmuligheder. Foto: Flickr – A 4 ( CC BY-SA 2.0 )

Den amerikanske medicinalgigant Bristol-Myers Squibb har de seneste år været en af de største udenlandske investorer i Danmark. Anledningen er dansk og svensk life science og både virksomheder og forskning har fået medicinalgiganten til at investere i Danmark i sin kamp mod cancer. I denne uge besøgte repræsentanter fra selskabet København i jagten på flere investeringsmuligheder.

Mindst 13 milliarder danske kroner. Så meget har det New York-baserede medicinalselskab Bristol-Myers Squibb investeret i Danmark siden 2014.

Det skriver Berlingske.

En option er blandt andet blevet underskrevet, som sikrer overtagelsen af bioteknikvirksomheden Galecto Biotech, der på trods af sit danske hovedkontor er børsnoterede i Sverige, og en aftale om en global licens for et forskningsprogram indenfor autoimmune sygdomme er blevet underskrevet med Novo Nordisk. Bristol-Myers Squibb har også købt det svenske selskab Cormorant, der ejer et lægemiddel som oprindeligt blev udviklet af danske Genmab.

Men investeringerne ser ikke ud til at stoppe her. I løbet af ugen har repræsentanter fra Bristol-Myers Squibb, heriblandt den globale chef for forretnings­udvikling og partnerskaber, Donnie McGrath, været i København for at finde nye potentielle investeringsmuligheder.

Donnie McGrath fortæller til Berlingske, at det ikke bare er virksomhederne, der imponerer, men også universiteternes evne til at få forskningen på markedet.

– Vi mener, at der i Danmark foregår banebrydende forskning. For os betyder det ikke noget, hvor innovationen kommer fra, men det er klart, at når vi har lavet seks-syv handler her i Danmark siden 2013 afspejler det, at niveauet og kvaliteten af dansk forskning er meget høj. Jeg er grundlæggende imponeret over »økosystemet« her i Danmark. Det kræver meget at skabe virksomheder, som kan omsætte interessante opdagelser og tidlig forskning fra universiteterne til medicin,« siger Donnie McGrath til Berlingske.

Medicinalgiganten, der har 25.000 ansatte verden over, retter sig primært mod at bekæmpe cancer gennem såkaldt immunterapi, hvilket indebærer, at man i stedet for at angribe kræftcellerne forsøger at styrke patientens immunforsvars evne til selv at besejre kræftcellerne.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑