Følg os på

Forskning/uddannelse

Amerikanske universiteter slår danske af banen i ny rangliste

Publiseret

 

Kobenhavns_universitet

Københavns Universitet. Foto: Københavns Universitet

Den som vil studere ved et prestigefyldt universitet skal tage til USA. En ny rangliste, som måler universiteternes anseelse iblandt verdens forskere, placerer 46 amerikanske universiteter på top-100, men ikke et eneste dansk.

Times Higher Education står bag ranglisten, hvor cirka 10.000 meriterede forskere fra 133 lande har bedømt hvilke universiteter, som er førende i verden. Hver forsker har ranglistet universiteter inden for sit eget forskningsområde og har desuden svaret på, hvor de ville anbefale deres studerende at søge til for videre studier.

Ingen danske universiteter er med på ranglisten – hverken i år eller de seneste år. Svenske Lunds Universitet var med på listen til og med sidste år, men røg, sammen med Uppsala Universitet, ud i år. Nu er Stockholmsuniversitetet Karolinska Instituttet, specialiseret i medicin, det eneste nordiske universitet på listen.

Blandt de 50 bedst placerede universiteter er kun tolv ikke-engelsksprogede lande repræsenteret, inklusiv Hongkong. Bedst placeret ligger Tokyo Universitet som nummer elleve. På listens førsteplads med fulde point fra forskerne ligger det amerikanske universitet Harvard. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet


Aktuelle nyheder

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.