21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1E xx

Published on marts 7th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Arbetsförmedlingen i Sverige nedlægger halvdelen af kontorer efter stort sparekrav

2019-03-07:

Foto: Flickr – Johan Hallenisse Hallberg (CC BY 2.0)

130 kontor i mindre og mellemstore byer nedlægges, efter at bevillingerne til den statslige myndighed Arbetsförmedlingen i Sverige er kraftigt minsket. I stedet skal flere tjenester tilbydes digitalt og i samarbejde med kommuner og andre myndigheder, oplyser Arbetsfömedlingens generaldirektør Mikael Sjöberg i en pressemeddelelse.

Som News Øresund tidligere har rapportereter 4.500 af myndighedens cirka 13.400 ansatte blevet varslet om opsigelse. Nedlæggelse af 130 af 242 kontorer er dermed nødvendig for at klare opgaverne, mener Mikael Sjöberg.

Selv om nedlægningerne af kontorer primært kommer til at ske i små og mellemstore byer pl planlægges der også nedskæringer i Arbetsförmedlingens aktiviteter i de større byer.

For at kunne tilbyde arbejdssøgende med behov for behov for yderligere støtte gennem personlige møder, også i fremtiden, planlægger myndigheden at samarbejde med kommuner og andre myndigheder, som kan bistå med lokaler.

Årsagen til nedskæringerne er dels, at statsbudgettet for moderaterne og Kristendemokraterne i 2019 blev vedtaget af Riksdagen, inden den nye regering var på plads, og dels at regeringspartierne Socialdemokraterna og Miljöpartiet sammen med Liberalerna og Centret har aftalt at skære i Arbetsförmedlingens aktiviteter til fordel for private aktører. (News Øresund)

Läs mer:Arbetsförmedlingen i Sverige varsler 4.500 om opsigelse


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑