27 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

Samfund xx

Published on marts 8th, 2019 | by Sofi Eriksson

0

Asylsøgere i Sverige kan miste støtte hvis de bosætter sig i udsatte områder

2019-03-08:

Rosengård i Malmö är ett av de områden där asylsökande inte kommer att få bosätta sig om de vill behålla sina bidrag. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Svenska kommuner får mulighed for at stoppe støtte til asylsøgende som bosætter sig i udsatte områder, ifølge et lovforslag som forberedes i justitsdepartementet. Malmö stad byder ændringen velkommen, og de mener at den kommer til at mindske problemer med overpakkede boliger, social elendighed og handel med sorte kontrakter. Det skriver Sydsvenskan.

I dag kan asylsøgende vælge om de vil bo på Migrationsverkets flygtningeboliger eller selv finde en bolig efter eget valg. Mange vælger at flytte til områder hvor der allerede bor mennesker med rødder i andre lande, men disse områder har ofte været præget af pladsmangel. Ifølge Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), borgmester i Malmø Malmö, har systemet derfor bidraget til fattigdom.
– Vil man fjerne mangle på plads i boligerne, social elendighed og handel med sorte kontrakter, så er det her meget vigtigt, siger hun til Sydsvenskan ifm. det nye lovforslag.

Ifølge forslaget vil de 32 svenske kommuner, hvor der er såkaldte socialt sårbare områder, derfor have mulighed for at anmode om, at asylansøgere, der bosætter sig i disse områder, mister deres bidrag. I Skåne er der berørte områder og bydele i Malmø, Helsingborg, Landskrona, Åstorp og Kristianstad.

Malmö stad har længe presset på for en lovændring og de seneste år har partiernes holdninger nationalt ændret sig, så der bør være en bred majoritet i Riksdagen for forslaget, skriver Sydsvenskan. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑