Følg os på

Danmark

Banedanmark erkender togfejl

Publiseret

 

öresundstågjärnväg

En aflysning af Øresundstoget mandag får Banedanmark til at erkende fejl. En handlingsplan skal rette op på svag kommunikation og sætte fokus på reservetoget i Malmø. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Øresundstog burde ikke have fået køreforbud over broen trods driftsaftale. Det var for at beskytte Kystbanen mod forsinkelser, lyder forklaringen. Skånetrafiken advarer mod anarki, hvis aftale ikke overholdes.

Banedanmark erkender, at deres beslutning mandag om at give køreforbud til et tog på vej mod København var forkert. Det sker efter et togstop nord for Malmø gav store forsinkelser mod Danmark. Et enkelt tog kom dog frem til Øresundsbroen, men blev afvist af Banedanmark, der ikke ville have toget ind i Danmark.

”En af de ting vil skulle have gjort bedre i går, var at lade det ene tog køre over broen,” siger Jens Jørgen Hansen, trafikchef i Banedanmark til News Øresund.

Toget med planmæssig afgang fra Malmø klokken 10.13 blev standet i Hyllie kort før broen, hvor passagererne blev sendt videre til Danmark med togbusser.

I går var der usikkerhed om årsagen til aflysningen. Mens DSB ifølge Metroxpress oplyste fejlen var et togstop nord for Malmø lød forklaringen i Sverige på ”kapacitetsmangel i Danmark”.

Nu forklarer Banedanmark, at beslutningen om at give toget køreforbud skyldes frygt for, at det ville have skabt yderligere forsinkelser på Kystbanen nordpå fra Københavns Hovedbanegård.

”I går mente vi, at vi ikke kunne få toget over, fordi det ellers ville stå og fylde et sted på sporet i Danmark,” siger Jens Jørgen Hansen.

Handlingsplan aftalt
Gårsdagens køreforbud giver kritik fra den svenske side af togsamarbejdet. Forretningsområdechef for tog hos Skånetrafiken, Magnus Andersson påpeger, at Banedanmark burde have fulgt den driftsplan, der træder i kraft ved forsinkelser. Ifølge den skal et forsinket tog, der kommer frem til Øresundsbroen sendes frem så snart, der er plads til det.

”Der findes en plan for driftsproblemer, og den er blevet svigtet. Det er nødvendigt at følge driftsplanen, for ellers bliver der anarki,” siger han.

Efter togforsinkelserne i går har Banedanmark holdt et telefonmøde sammen med det svenske Trafikverket og togoperatørerne DSB Øresund og Veolia. Her blev parterne ifølge Banedanmark enige om en handlingsplan i fire punkter, der udover at følge den allerede eksisterende driftsplan også omfatter skarpere kommunikation mellem de driftsansvarlige på telefon og øget fokus på det reservetog, der holder i beredskab i Malmø. (News Øresund – Peter Mulvany)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.