Følg os på

Life Science

BioInnovation Institute støtter nordisk life science med knap 25 mio. i nyt program

Publiseret

 

Med PreSeed-programmet ønsker BioInnovation Institute mere dansk-svensk samarbejde inden for life science. Foto: Esben Zøllner Olesen/BioInnovation Institute

Et nyt PreSeed-program på BioInnovation Institute i København sigter mod at støtte ikke blot danske, men generelt nordiske startups og forskningsprojekter inden for life science. Interessen er stor op til ansøgningsfristen i næste uge.

Startups og forskningsgrupper inden for life science-branchen i Norden får nu bedre muligheder for at skaffe finansiering.

I et nyt program kaldet PreSeed på BioInnovation Institute (BII) i København kan op til syv opstartsvirksomheder eller forskningsprojekter få finansiel støtte, sparring og kontorplads, så projekterne kan modnes til yderligere udvikling.

Der er tale om, at de op til syv udvalgte startups eller forskningsprojekter i det 18 måneder lange udviklingsprogram hver får bevilliget 3,5 mio. kr., fortæller Jens Nielsen, der er adm. direktør på BII.

BioInnovation Institute ligger i København og åbnede i 2018. Incubatoren er finansieret af Novo Nordisk Fonden. Foto: News Øresund

– Vi har et formål om at bringe mere innovation ud ad laboratorierne og ind på markedet i form af nye produkter og services. Vi kigger særligt efter forskning og innovation med et lovende kommercielt potentiale inden for therapeutics, bioindustrials og health tech, siger Jens Nielsen og tilføjer, at det er valgfrit, om personerne udvalgt til programmet vil arbejde i BII’s laboratorier.

Siden åbningen i 2018 har den Novo Nordisk-finansieret life science-incubator i København støttet forskningsprojekter og startups med over 150 mio. kr. I 2020 forventer BII at bevillige yderligere 100 mio. kr., fortæller Jens Nielsen.

– Selv om BII har kontorer, laboratorie samt et café- og eventområde i København, er vi i højt grad en international inkubator og har et stort fokus på at tilbyde forskere og start-ups i Norden – inkl. den dansk-svenske biocluster – hjælp og støtte til kommercialisering samt finansiering gennem grants og fordelagtige konvertible lån, siger Jens Nielsen, der også er professor ved Chalmers Tekniska Högskola i Göteborg.

Dermed er muligheden for nordiske ansøgere i PreSeed-programmet udtryk for, at BII ønsker mere dansk-svensk samarbejde inden for life science, nævner Jens Nielsen.

Det glæder Petter Hartman, som er adm. direktør i den dansk-svenske klyngeorganisation Medicon Valley Alliance, som med over 300 medlemmer arbejder for at styrke life science-branchen i Greater Copenhagen-regionen.

– Det er præcis det ”fællesnordiske mindset”, som vi har brug for, hvis vi skal realisere ambitionen om udvikle og positionere Norden som et life science powerhouse, siger Petter Hartman og er ikke betænkelig ved, om BII’s initiativ kan svække incubator- og forskerparkmiljøerne i Skåne inden for life science.

– Vi ser det ikke som et nulsumsspil, men derimod som en klar win-win for hele regionen. Præcis ligesom når danske life science start-ups i mangel på hjemlige muligheder i stadig større omfang og med betydelig succes benytter sig af muligheden for at rejse kapital ved en børsnotering i Sverige, siger han.

Indtil videre har interessen været stor for PreSeed-programmet, oplyser BII, og udvalgte personer skal efter planen pitche deres idé i september over for blandt andre personer fra universitetsverdenen, større industrivirksomheder samt investorfirmaer.

De bedste projekter og start-ups bliver derefter præsenteret for BII’s bestyrelse, som blandt andre har tidligere Coloplast-topchef Sten Scheibye som formand og professor Bo Ahrén fra Lund Universitet som næstformand. Den endelige udvælgelse af de op til syv projekter sker til september.

Der er ansøgningsfrist den 4. juni 2020. (News Øresund – Kristoffer Dahl)

 


NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative

ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.

Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde. 

Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.