Følg os på

Danmark

Claus Meyers madimperium og Løgismose solgt

Publiseret

 

Claus Meyer

Claus Meyer blev kendt og elsket af danskerne, da han i 1980´erne blev tv-kok med programmet ”Meyers Køkken, hvor han lavede brød, måltider og desserter med danske og nordiske ingredienser. Siden voksede virksomheden med medejerskab af verdens bedste restaurant, Noma. Pressefoto.

Dansk velsmag får britisk kapitalfond som ejer. Nu har Meyers mange restauranter, kantiner og delikatesseforretninger sammen med Løgismoses mejeriprodukter, luksusrestauranter og gourmetimport fået et stort, trecifret millionbeløb af IK Investment Partner til at udvikle den sammenlagte forretning. Både Claus Meyer og Løgismoses Jacob Grønlykke indtræder i det nye selskabs bestyrelse.

Den danske tv-kok og serieiværksætter indenfor nordisk mad, Claus Meyer kan sætte 280 millioner danske kroner i lommen efter han har solgt ud af sine mange virksomheder til den britiske kapitalfond IK Investment Partner. Også mejeri- og gourmetvirksomheden Løgismose sælger, og selskaberne bliver fusioneret. Prisen er et stort trecifret millionbeløb, som dansk presse spekulerer til at være et beløb omkring 900 millioner svenske kronor.

”At spise godt og sundt og tage ansvar for at overlevere en bæredygtig madkultur til den næste generation, må ikke være en idé, der er forbeholdt en snæver økonomisk eller kulturel elite. Vi vil skrue op for vores samarbejde med forbrugere, landmænd og andre med ambitioner på madens vegne for at øge fokus på velsmag, ansvar og mangfoldighed. Det er en opgave, vi løser bedre sammen,” siger Claus Meyeri en pressemeddelelse.

Claus Meyer blev kendt og elsket af danskerne, da han i 1980´erne blev tv-kok med programmet ”Meyers Køkken, hvor han lavede brød, måltider og desserter med danske og nordiske ingredienser. Siden voksede virksomheden med medejerskab af verdens bedste restaurant, Noma og en lang række virksomhedskantiner og svenske kanelsnurrer, som børn og andre lærevillige kunne forsøge at bage i hans madhus i København. Hans holdingselskab omsatte sidste år for over 600 millioner svenske kronor med et overskud på 29 millioner svenske kronor.

Løgismose beskæftiger 160 medarbejdere og fik sidste år et overskud svarende til 22 millioner svenske kronor. Virksomheden sælger især mejeriprodukter og delikatesser og står også for luksusrestauranten Kong Hans Kælder og Falsled Kro. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.