25 juni 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on oktober 10th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

CO2-udslip fra personbiler skal mindskes med 35 procent frem mod 2030

2018-10-10:

Et EU-møde i Luxembourg tirsdag d. 9. oktober mellem medlemslandenes miljøministre kom til enighed om at nedsætte CO2-udslip fra personbiler med 35 procent i 2030 sammenlignet med niveauer i 2021. Sveriges Miljøminister, Karolina Skog (MP), havde ellers ambitioner om at få målet op på 50 procent og måtte derfor forlade mødet skuffet. Foto: News Øresund

Det er resultatet af et EU-topmøde i Luxembourg mellem medlemslandenes miljøministre. Sveriges miljøminister, Karolina Skog (MP), gik til forhandlingsbordet med et mål om en mindskning på 50 procent og måtte derfor forlade mødet skuffet, skriver Dagens Nyheter.

I kølvandet på en FN-rapport om det presserende behov for begrænsninger af global opvarmning, er CO2-udslip fra personbiler kommet i fokus. EU-Kommissionen foreslog tidligere, at man i 2030 skulle nå et udslip på 30 procent sammenlignet med 2021-niveauer. For et par uger siden løftede kommissionen den målsætning til 40 procent.

Østrig, som er et af de tre formandslande i Ministerrådet, fremlagde et kompromis, hvori de foreslog en reduktion på 35 procent i 2030 – hvilket blev det niveau af CO2-udslip, medlemslandene kunne enes om.

– Den gode del er, at vi lykkedes med at få flyttet en gruppe lande, blandt andet Tyskland, op på 35 procent. Men Sverige og en andre gruppe lande tog dertil for at ende med et mere ambitiøst standpunkt, så på den måde er jeg skuffet, siger Karolina Skog til Dagens Nyheter.

Miljøministrenes synspunkter fra mødet tages nu til efterretning, når EU-Kommissionen, EU-Parlamentet og Ministerrådet skal forhandle de endelige målsætninger på plads.

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑