24 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1B xx

Published on september 14th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Copenhagen Science City er fortsat på Københavns Kommunes budgetaftale 

2018-09-14:

Copenhagen Bio Science Park (COBIS) er blandt de private aktører, der er med i Copenhagen Science City-samarbejdet. Foto: News Øresund

Den netop indgåede budgetaftale for 2019 fortsætter med at yde 430.000 kroner om året i tilskud i perioden 2019-2021 til Copenhagen Science Citys (CSC) sekretariat. Sekretariatet fungerer som et knudepunkt for innovation og vækst i Greater Copenhagen-regionen, og arbejder blandt andet for at tiltrække udenlandske virksomheder og talenter inden for life science.

Vækst og innovation er kardinalpunkter for Greater Copenhagens fortsatte udvikling som konkurrencedygtig metropol. Det mener Københavns Kommunes ”Task force for bedre erhvervsforhold i København”.

Derfor har Task forcen anbefalet kommunen fortsat at afsætte tilskudsmidler til CSC-sekretariatet, som netop forbinder videnskab og virksomhed til gavn for vækst og innovation.

– Vi er rigtig glade for Københavns Kommunes engagement i CSC, men samtidig er det værd at nævne, at der ikke blot er tale om et økonomisk tilskud, men derimod et fantastisk samarbejde mellem bl.a. sekretariatet, kommunen, Københavns Universitet, Københavns Professionshøjskole, Rigshospitalet samt private partnere såsom COBIS, SingularityU Nordic, Symbion og Novo Nordisk, siger CSC sekretariatschef Kristoffer Klebak til News Øresund.

Københavns Universitet yder et årligt tilskud på knap 2,2 millioner kroner, mens Københavns Professionshøjskole yder et årligt tilskud på 430.000 kroner.

CSC anvendes blandt andet som en tiltrækningsmagnet for udenlandske virksomheder og talenter særligt inden for life science-området, men også andre områder såsom greentech og IT i bred forstand, forklarer sekretariatschef Kristoffer Klebak.

– På sigt vil vi gerne kunne få Copenhagen Science City til at kunne måle sig med lignende innovations- og vækstdistrikter såsom Silicon Valley. Inden for life science er vi dog allerede et af de stærkeste områder i hele Europa, siger han til News Øresund.

(Nicklas Bunck Sørensen Andersen – News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑