Følg os på

Interviews

Croisette: “Vi iværksætter en større indsats for at vise danskerne, at det er attraktivt at købe bolig i Sverige”

Publiseret

 

Martin Spangdahl-Fafara (siddende nederst til højre), landechef Danmark, og hans kolleger i Croisettes danske selskab. Foto: Croisette

Den Malmø-baserede ejendomsrådgiver Croisette Real Estate Partner udvider i Danmark. Senest er der ansat to medarbejdere til at arbejde med vurdering og analyse, så virksomheden nu har fem ansatte på kontoret i København. Der er stor efterspørgsel efter private boliger i Danmark, og sammen med en gunstig valutasituation og fraværet af ejendomsskat i Sverige bevirker det, at Croisette fra næste år planlægger at gøre danske kunder opmærksomme på mulighederne for at købe en bolig på den anden side af sundet.  

I 2021 startede Croisette sin danske virksomhed, og i august samme år blev Martin Spangdahl-Fafara ansat som landechef. Planen var dengang at vokse i et hastigt tempo med flere forretningsområder, flere medarbejdere og flere kontorer i Danmark.

– Vi havde selvfølgelig ikke forudset den markedssituation, der var på vej. Det ramte os hårdt, at markedet – i hvert fald transaktionsmarkedet – mere eller mindre gik helt i stå kort tid efter. Men når det er sagt, har vores mål været, at virksomheden, ikke mindst i Sverige, skal fastholde så mange medarbejdere som muligt. I maj i år indgik vi et partnerskab med den globale konsulentvirksomhed Knight Frank, og siden da har der været et større behov for en vurderingsafdeling i Danmark, siger Martin Spangdahl-Fafara til News Øresund.

I dag repræsenterer de også lejere

Samarbejdet med Knight Frank har betydet, at Croisette har udvidet sit udbud af ydelser til at arbejde mere med det, der kaldes tenant representation (lejerrepræsentation) og occupier services (beboerservice). Kort fortalt betyder det, at Croisette repræsenterer lejere og eksempelvis kan hjælpe internationale kunder, der ønsker at etablere kontor i Danmark, med information samt med forhandlinger, kontrakter og sågar undersøgelse af deres behov i forhold til antal arbejdspladser og plads.

– Tidligere repræsenterede vi udlejerne med 99 procent i arbejdet med udlejning, men nu repræsenterer vi også lejerne. Det har vist sig at være et større og mere interessant marked end hvad vi havde forudset, siger Martin Spangdahl-Fafara.

Mange svenske ansøgere til nye stillinger

Ved den netop afsluttede rekruttering af to nye stillinger til den danske virksomhed inden for vurdering, hvoraf den ene er en lederstilling, var der også mange svenskere blandt ansøgerne, fortæller Martin Spangdahl-Fafara.

– Vi modtog overraskende mange ansøgninger fra Sverige, og valutakursen ser ud til at bidrage, fordi mange mennesker synes, at en løn i Danmark er attraktiv. Vi stiller spørgsmål til motivationen, om det bare er lønnen, eller om du også er interesseret i at lære dansk, bo her og måske endda flytte hertil. Der er et stort behov for, at medarbejderne har kendskab til danske aktører og det danske marked, hvis de hurtigt skal i gang med opgaven. Så er der den sproglige del. Hovedparten af vores arbejde foregår arbejde på engelsk, fordi vi har internationale kunder, men når man har en dansk kunde og skal pitche på dansk, så går det ikke at tale svensk, siger han og fortsætter:

– Men der findes flere specifikke programmer i Sverige, blandt andet for landinspektører, som vi ikke har i Danmark. Så uddannelsesmæssigt er de profiler, der kommer fra Sverige, spændende.

Flere fordele for danskere at købe bolig i Sverige

Ifølge Martin Spangdahl-Fafara overrasker det danske boligmarked mange mennesker lige nu, især i København, med høje priser og mange salg på kort tid. En faktor, der kan påvirke aktiviteten, er en ny ejendomsskat, der indføres i Danmark ved årsskiftet, som kan undgås, hvis flytningen sker inden da. Signaler fra markedet er, at der fortsat er en stærk købekraft, og Croisettes køb af ejendomsselskabet Våningen & Villan betyder, at det private marked på den anden side af sundet vil være mere i fokus i fremtiden, mener Martin Spangdahl-Fafara.

– Vi vil gøre en større indsats for at vise danskerne, at det er attraktivt at købe bolig i Sverige på grund af valutaen, men også at der ikke findes en ejendomsskat, der svarer til den danske. Der er mange fordele. Vi lancerer en ny dansk hjemmeside med information og kører et roadshow i starten af 2024, hvor vi i samarbejde med nordiske banker inviterer kunder.

Samarbejdet med Knight Frank giver også fokus på det, han kalder high-end boliger verden over. Det kan for eksempel betyde, at virksomheden arbejder med danske kunder, der leder efter et privat hjem i New York eller andre større byer i verden.

– Vi kigger generelt på udvidet service, hvordan vi kan udvikle forretningen og følge markedets behov. Vi skal ikke kun tænke på transaktioner og udlejning, men hvad kunderne har brug for, siger Martin Spangdahl-Fafara.

Færre svenske investeringer i Danmark fremadrettet

I takt med den økonomiske udvikling er andelen af udenlandske investorer på transaktionsmarkedet i Danmark faldet, herunder de svenske, ifølge Martin Spangdahl-Fafara.

– Svenske investorer ser ud til at være under større pres end danske investorer. Den svenske økonomi er hårdt ramt; arbejdsløsheden og inflationen er højere i Sverige end i Danmark. Derfor er flere svenske investorer i Danmark begyndt at fokusere mere på deres hjemmemarked og sætte danske ejendomme til salg, siger han.

(News Øresund – Jenny Andersson)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige19. april 2024

Svenskerne arbejder længere – den reelle pensionsalder er steget til 66 år

Mellem 2022 og 2023 steg den gennemsnitlige pensionsalder i Sverige med 1,2 år til 66,0 år, skriver Sydsvenskan baseret på...

Energi19. april 2024

Malmø starter forfra med sit eget energiselskab

Malmø Kommune starter sit eget energiselskab for at sikre en “tilstrækkelig og bæredygtig elforsyning til en overkommelig pris og samtidig...

Energi19. april 2024

Danmark og Sverige indgår aftale om eksport af CO2 til permanent oplagring

Opsamling og lagring af CO2 kaldes normalt CCS og anses af mange for at være en af mange måder at...

Arbejdsmarked19. april 2024

Kommunal aflyser strejken – accepterer mæglertilbud om ny overenskomst

Onsdag, dagen før strejken skulle bryde ud, tog det svenske fagforbund Kommunal imod mæglernes tilbud om en ny overenskomst med...

Øresund19. april 2024

Økonomien i Øresund: Beskæftigelsen fortsætter med at stige i Danmark, og inflationen i Sverige faldt mere end forventet

Danmark forventes at have fortsat højere økonomisk vækst end Sverige i 2024 med BNP-stigninger på over to pct. Sverige går...

Infrastruktur19. april 2024

Snälltåget indsætter flere tog fra Stockholm til København i perioden maj-september

Med start den 16. maj og frem til den 29. september i år forlænger Snälltåget linjen Stockholm-Malmö og fortsætter over...

Innovation18. april 2024

Innovation bliver en kerneopgave på Rigshospitalet

Efter i den seneste dekade i stigende grad at have arbejdet med “innovation”, er innovation siden sidste år blevet indlemmet...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.