Følg os på

Samfund

Ny aftale åbner for rejser til og fra Danmark – grænser åbne for færdigvaccinerede 1. maj

Publiseret

 

Foto: News Øresund

Fra den 1. maj er det tilladt for danskere og udenlandske borgere, der er færdigvaccinerede, at rejse frit ind og ud af Danmark uden krav om test og isolering. Partierne i Folketinget er enige om en plan for en gradvis åbning for rejser til Danmark og for danskernes rejser til udlandet. Den nye aftale vil betyde lettelser for rejser til Danmark for borgere inden for EU og Schengen-området, men med den betingelse, at smitteniveauet i det land eller den region, som den indrejsende kommer fra, er på et lavt niveau. Aftalen nævner ingen særlige regler for grænseregioner som Skåne. For danskere, der ønsker at rejse til Sverige, har det været tilfældet siden 31. marts, at de skal vise en negativ covid-test, der højst er 48 timer gammel, og ellers er den svenske grænse åben.

Folketingets partier har udviklet en plan for rejser ind og ud af Danmark for danskere og udenlandske turister. I henhold til aftalen får færdigvaccinerede personer adgang til landet fra den 1. maj uden krav om test og isolation ved ankomsten til Danmark, hvis det land eller den region, de rejser fra, er gult eller orange.

Et land eller en region defineres som gult, hvis forekomsten er mindre end 20 nye smittede pr. 100.000 indbyggere per uge, men går fra gul til orange, hvis forekomsten er 30 eller flere nye smittede per 100.000 indbyggere per uge.

Røde lande inkluderer lande, der har en stor spredning af “bekymrende” varianter af Covid-19, hedder det i aftalen. De nye regler betyder, at udenrigsministeriet vender tilbage til at foretage ugentlige vurderinger af infektionssituationen i andre lande og regioner i EU og inden for Schengen. For eksempel vil Skåne blive vurderet på baggrund af det regionale smitteniveau.

– Nu er det slut med det helt røde verdenskort. De ugentlige rejsevejledninger fra Udenrigsministeriet vender tilbage, oplyser Jeppe Kofod i en pressemeddelelse.

Den gradvise åbning for rejser ind og ud af Danmark gennemføres i fire faser, der starter den 21. april:

  • Fra 21. april er det tilladt for danskere, der ejer et svensk fritidshus, at rejse til Sverige uden krav om test og isolering ved hjemkomsten.
    – Vi er selvfølgelig rigtig glade for denne lempelse for ødegårdsejere, og det er glædeligt at vi har vundet gehør for vores synspunkter, og at vi dermed får genindført den undtagelse for danskere med ejendomme, som vi havde i foråret 2020. Vi har hver uge presset på og fortalt om de store konsekvenser det har haft for vores medlemmer, siger Victoria B. Lindtner, sekretariatschef foreningen Danske Torpare.
  • Derudover udvides listen over godkendte grunde til at indrejse i Danmark den 21. april, herunder tilladelse for studerende på højskoler og efterskoler, udvekslingsstuderende, ægtefæller, børn af en dansker, der bor i udlandet, og hvis de rejser sammen, og sommerhusejere kan rejse til Danmark.
  • Den 1 maj tillåts färdigvaccinerade danskar och utländska medborgare att resa fritt in och ut ur Danmark utan att behöva testa eller isolera sig. Den 1 maj ändras också kravet på covid-test vid inresa till Danmark, från att testet måste vara högst 24 timmar gammalt till högst 48 timmar gammalt.
  • Den 14 maj tas kravet på isolering vid inresa till Danmark bort för personer boende i gränsregionerna. I övrigt framkommer inte några lättnader i avtalet som gäller specifikt för gränsboende. För tillfället gäller för boende i Skåne, Blekinge, Halland och Västra Götalands län att de måste uppvisa ett covid-test som är högst 72 timmar gammalt vid inresa, om de samtidigt har ett anerkendelsesværdigt formål med resan.

När Danmark har vaccinerat sårbara medborgare som är över 50 år gamla, så planerar man också att höja incidensvärdena för om ett land ska klassificeras som gult respektive orange – från 20/30 till 50/60 nya smittade personer per 100 000 invånare i veckan. Det är planerat att ske den 14 maj.

Till sommaren hoppas partierna i Folketinget att resor in och ut ur landet ska kunna ske relativt fritt för personer som har ett coronapass, som visar att man antingen är vaccinerad, nyligen har haft smittan eller nyligen har testats negativt för corona.

(News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Øresund27. januar 2023

Snart bliver det billigere at pendle i bil over broen: “Du kan køre så meget du vil for en fast pris om måneden”

For at gøre det mere attraktivt at krydse Øresund vil Øresundsbro Konsortiet sænke prisen for dem, der pendler i bil...

Sverige27. januar 2023

Ulf Kristerssons (M) højre hånd, statssekretæren PM Nilsson, træder tilbage efter ulovligt ålefiskeri og løgn for politiet

Efter at være blevet taget i ulovligt ålefiskeri i Blekinge skærgård og derefter have benægtet anklagerne over for politiet har...

Energi27. januar 2023

Vestas’ administrerende direktør om corona-lukning af broen: “Det må aldrig ske igen”

Vestas er en af verdens største vindkraftproducenter med hovedkontor i Aarhus og kontorer i både København og Malmø. Det betyder,...

Okategoriserade27. januar 2023

Øresundsdebatten uge 4: Flere jernbanespor i Skåne før Fehmarn Bælt-tunnelen og dansk succes for Malmö Arena

Der er brug for flere jernbanespor i Sverige, når Fehmarn Bælt-tunnelen står færdig i 2029, og antallet af godstog, der...

Politik27. januar 2023

Greater Copenhagen lancerer årsrapport og ny hjemmeside

Den 31. januar præsenterer det dansk-svenske kommunal-regionale samarbejde Greater Copenhagen en ny hjemmeside og en ny årsberetning, som vil vise...

Sports27. januar 2023

Mere end 97 procent af tilskuerne var danskere, da 68.000 så det danske herrelandshold indlede VM i håndbold i Malmö Arena

Det blev en dansk succes, da det danske herrelandshold spillede de indledende runder af VM i håndbold i Malmö Arena....

Bæredygtighed27. januar 2023

Nyt lovforslag om Københavns Lufthavn i høring – forskydning af tværbanen giver plads til flere fly

Onsdag blev et lovforslag om rammerne for udviklingen af Københavns Lufthavn sendt i høring. En vigtig del af lovforslaget er,...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.