Følg os på

Sverige

Danske børnefamilier tjener igen på at flytte til Skåne

Publiseret

 

barnicykel

Børnepasning er betydeligt billigere i Sverige end i Danmark, hvilket gavner flytteregnskabet mod Sverige. Foto: News Øresund – Johan Wessman.

Dyrere boliger i København og en billigere svensk krone gør det igen til en god forretning for danskere at flytte til Skåne og arbejdspendle til København. Det er især børnefamilier med to biler, som tjener på at flytte over Øresund. Det viser en analyse fra Öresundsinstituttet.

En dansk tobørnsfamilie med en sygeplejerske og ingeniør og to biler tjener 7.600 kroner om måneden ved at flytte til Malmø og begynde at arbejdspendle til København. Vælger de i stedet at flytte til Helsingborg eller Trelleborg stiger gevinsten til henholdsvis 11.000 eller 11.200 kroner om måneden.

Foret et ungt akademikerpar uden børn og bil ender gevinsten dog ved 1.200 kroner om måneden. De tjener bedre, hvis de i stedet pendler 30 minutter mod vest til Roskilde. Så stiger gevinsten til 2.000 kroner per måned.

”De seneste år er det danske boligmarked kommet tilbage efter krisen samtidig som den svenske krone er faldet i værdi. Det gør, at danskere igen får mere hus for pengene, hvis de flytter til Sverige. Desuden er daginstitutionspriserne generelt betydeligt lavere i Sverige og større biler er væsentlig billigere end i Danmark,” siger Öresundsinstituttets chefanalytiker Britt Andresen i en kommentar til analysen.

I København koster børnepasning til to søskende på to og fem år 4.564 kroner per måned. I Skåne koster børnepasning svarende til 1.705 danske kroner om måneden.

Trods man igen kan tjene tusindvis af kroner på at flytte til Sverige forventer Öresundsinstituttet ikke, at der vil være nogen større stigning i antallet af danske familier, som flytter til Sverige. Det skyldes, at boligpriserne stadig er relativt lave på resten af Sjælland, og det giver stadig Malmø hård konkurrence om de danske boligkøbere.

Netop nu går nettoflytningen i Øresundsregionen fra Skåne til Sjælland. Sidste år landede flyttestatistikken med 1.051 flere som flyttede til Danmark end til Skåne. Dengang konjunkturerne var mest ophedede gik flyttestrømmen i stedet mod Skåne. Rekordåret 2006 flyttede 2.766 flere til Skåne end til Danmark.

Men flytteregnskabet bliver nogle gange snydt, fortæller Lone Kjærgaard, cheføkonom ved Arbejdernes Landsbank, ved et boligkonference i Malmø tirsdag. I fem år boede hun med sin familie i Limhamn, inden flyttelæsset igen gik i retning mod Danmark. Hun flyttede hjem både fordi de danske huspriser faldt under krisen, men også fordi familien oplevede, at det blev for dyrt for deres danske venner at besøge dem i Sverige. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Forskning17. maj 2024

Stockholms nye life science-center blev indviet i forbindelse med det danske kongebesøg i Stockholm

I sidste uge blev Stockholms nye life science-center Forskaren indviet med dansk-svensk kongelig pragt, fortæller ejendomsudvikleren Vectura. Det skete i...

Danmark17. maj 2024

Michael Bremerskov Jensen bliver generalsekretær for det nystiftede Dansk-Svensk Handelskammer

Michael Bremerskov Jensen er blevet udnævnt til generalsekretær for Dansk-Svensk Handelskammer, som blev dannet af Dansk Erhverv og Sydsvenska Industri-...

Danmark17. maj 2024

Kommunaldirektører fra Stockholm besøgte København og byggeriet af Femern Bælt-tunnelen

Københavns arbejde med bandekriminalitet, planlægningen af den kunstige halvø Lynetteholm i havneindløbet til hovedstaden, kommunernes samarbejde med de danske regioner...

Arbejdsmarked17. maj 2024

Indkomstgrænsen hæves for, hvornår Øresundspendlerskatten skal sendes retur

De offentligt ansattes skattepenge vil blive sendt tilbage til deres hjemland, når den nye Øresundsaftale træder i kraft. Det betyder...

Politik17. maj 2024

Skjult kamera afslører, at Sverigedemokraterna nedgør andre partier anonymt

Sverigedemokraternas kommunikationsafdeling har kontrolleret mere end 20 anonyme konti på sociale medier, som har nedgjort andre partier og politikere, herunder...

Samfund17. maj 2024

Flytrafikken fra København steg med mere end 10 pct. i april – i Arlanda steg passagertallet med fem pct.

I april benyttede 2,4 millioner passagerer Københavns Lufthavn Kastrup. Det svarer til en stigning på over 10 pct. i forhold...

Arbejdsmarked16. maj 2024

Positive reaktioner fra regionens organisationer på den nye Øresundsaftale

Reaktionerne på, at der er indgået en ny Øresundsaftale, lod ikke vente længe på sig. Knap var det seks minutter...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.