Følg os på

Danmark

Danske Regioner og kommunale KL vil fusionere

Publiseret

 

Roller Derby, Copenhagen, DGI-byen, 17. March 2012

Martin Damm, formand for KL. Pressefoto.

De 98 danske kommuner og fem regioner vil nu undersøge muligheden for en sammenlægning af deres to interesseorganisationer, Kommunernes landsforening og Danske Regioner. Et forslag om fusion er fredag blevet fremlagt på et pressemøde af organisationsformændene.

”Vores oplæg til bestyrelserne om en fusion tager afsæt i respekten for den nuværende organisering og arbejdsdeling i den offentlige sektor. Vores fokus er på at sikre maksimal indflydelse for det decentrale Danmark,” siger formand for Danske Regioner Bent Hansen i forbindelse med pressemødet.

Danske Regioner blev dannet i 2007 ved kommunalreformen som en afløser for Amtsrådsforeningen. I Danmark varetager regionerne sygehusvæsenet som deres altdominerende aktivitet. Sundhedsområdet sluger omkring 95 procent af regionernes budget, mens resten hovedsagelig går til regional udvikling af erhvervsliv, beskæftigelse, kultur og natur.

I Sverige blev Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet 2007 fusioneret til Sveriges Kommuner och Landsting.

Forslaget fra de to organisationers formænd bliver i starten af december fremlagt for bestyrelserne. Dernæst vil der ske drøftelser frem til en formel beslutning i 2016 inden en sammenlægning kan ske i 2018. I den plan, der er fremlagt i dag, vil de kommunale politikere komme til at dominere med både formandspost og en af de to næstformandsposter efter fusionen samt 17 af 25 medlemmer af en ny bestyrelse.

Målet med en sammenlægning er at styrke den lokale og decentrale selvbestemmelse, så magten ikke samles om Folketing og ministerier i København.

”En samlet og stærk interesseorganisation kan og skal styrke mulighederne for lokale og regionale løsninger,” siger Martin Damm, formand for KL.

Forslaget vækker positiv reaktioner i Danmarks største og mest velhavende region, Region Hovedstaden, hvor regionsformand Sophie Hæstorp Andersen støtter op om forslaget.

”Jeg mener, at både regioner og kommuner vil være bedre tjent med ikke hele tiden at blive spillet ud mod hinanden i f.eks. forhandlinger eller når det gælder regionernes fremtid,” siger hun i en pressemeddelelse. (News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.