21 april 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1C xx

Published on december 7th, 2018 | by Nicklas Andersen

0

Danske sommerhusejere i Sverige skal vente på beslutning om samordningsnummer

2018-12-07:

Danske ejere af svenske sommerhus må endnu en gang afvente den svenske regerings beslutning om samordningsnummeret, som ville kunne gøre livet betydeligt mere gnidningsfrit for dem. Foto: Magnus/Flickr (CC BY-SA 2.0)

Hvis det bliver lettere for de danskere og nordmænd, som ejer sommerhus i Sverige, at få svensk samordningsnummer, skal det kunne lede til, at de nemmere kan tegne bredbåndsabonnement, fordelskort til madbutikker, handle via nettet og kommunikere digital med myndigheder. Men den svenske regerings beslutning trækker ud, da de venter på en undersøgelse fra Skatteverket.

I foråret var der mange, som troede, at de danske sommerhusejeres problem var overstået, men den endegyldige besked fra regeringen er endnu ikke kommet. Nu afventes en undersøgelse fra Skatteverket, som skal være klar senest 31. december i år, fortæller Sveriges repræsentant i Grænsehindringsrådet, Eva Tarselius Hallgren.

– På vegne af regeringen undersøger Skatteverket, om det er hensigtsmæssigt at give flere aktører, og for så vidt det angår EU- og EØS-borgere også individet selv, mulighed for at anmode om samordningsnummer. Opgaven er yderligere et skridt mod en løsning af grænsehindringen, siger hun til News Øresund.

Undersøgelsen breder altså perspektivet til hele EU og ikke bare Norden. Problemstillingen kommer derefter at bearbejdes videre af den svenske regering, oplyser Eva Tarselius Hallgren.

Fakta – Antal danske og norske ejere af svenske sommerhuse i 2017

Danske ejere: 10.747

Norske ejere: 11.883

Kilde: Statistiska centralbyrån

(News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑