Følg os på

Erhverv

Danske studerende vil gøre Malmö Arena rød-hvid under håndbold-VM i 2023

Publiseret

 

Maria Schönbeck, project- and marketing manager på Malmö arena, sammen med de studerende Nicolai Jørgensen, Jesper Erle, Magnus Flaskjær, Nicky Hodzic, Per Bork og Jonas Palbom. Foto: News Øresund

Med hjælp fra seks danske studerende satser Malmö Arena igen på at blive en oplagt hjemmearena for Danmark, når det håndboldglade land spiller sine gruppekampe i Malmø under VM 2023. De studerende, som dagligt læser til markedsføringsøkonomer på Zealand Erhvervsakademi i Slagelse, er i praktik på Malmö Arena i tre måneder med målet om at markedsføre arenaens arrangementer til det danske publikum.

Samarbejdet mellem Malmö Arena og Zealand Erhvervsakademi startede allerede i 2019. Dengang – ligesom i dag – gjorde arenaen klar til at arrangere et håndboldmesterskab for herrer, når håndbold-EM løb af stablen i begyndelsen af ​​2020. Da Danmark skulle spille i Malmø Arena, var der ventet mange danskere både på tribunen og i arenaens VIP-rum.

Det fik Malmö Arenas tidligere danske kommunikationschef, Billy Adamsen, som i dag arbejder på Zealand Erhvervsakademi, til at kontakte Malmö Arenas administrerende direktør Karin Mårtensson for at spørge, om de ville tage imod studerende i praktik inden for servicemanagement. Til sidst blev EM i håndbold 2020 en del af de danske studerendes eksamensprojekt, og Malmö Arena fik god hjælp til at betjene danske besøgende, siger Malmö Arenas administrerende direktør Karin Mårtensson.
– De studerende syntes, at det var meget sjovt og fik mange gode kontakter også i dansk erhvervsliv, som jeg tror, de fik gavn af senere.

Billede fra 2011 da Danmark spillede mod Sverige i handbolds-VM i Malmö Arena. Foto: News Øresund

Valutaen er vigtig i dansk markedsføring
I dag – to år senere og efter en pandemi, der mildest talt kan beskrives som et skånselsløs prøvelse for hotel- og eventbranchen – forbereder Karin Mårtensson og hendes kollega Maria Schönbeck, projekt- og marketing-manager, endnu en gang at arrangere et mesterskab i håndbold, når VM for mænd spilles i Sverige og Polen i januar 2023. Også til den tid vil Danmark spille sine gruppekampe i Malmø Arena.

Igen får de nu ekstra hjælp i form af seks danske studerende, der en gang om ugen er i arenaen for at udvikle strategier, analyser og planer for markedsføring over for danske besøgende. Størst fokus er på at gøre Malmö Arena rød-hvid under håndbold-VM 2023, men også padle, ishockey og e-sport er blandt de områder, som de studerende skal markedsføre i Danmark.

På spørgsmålet om, hvordan man lettest lokker danskere over sundet, svarer eleverne – valutaen!

– Det er jo 30 procent billigere her, det skal man fremhæve. Men så er det også vigtigt at tilpasse markedsføringen til, hvilken del af Danmark man henvender sig til – vi skal tilpasse budskabet alt efter, om vi henvender os til Sjælland eller Jylland.

Netværk og international erfaring tiltrak
I dag har de seks studerende været i en ud af ​​tre måneders praktik. At de valgte at komme til Malmø i praktik havde flere forskellige årsager.

– Da vi besøgte arenaen første gang, var det tydeligt, at der var en masse opgaver, som vi skulle få ansvar for. På trods af at det er så stor en organisation, får vi mulighed for at arbejde hands-on med store marketingindsatser, og det var meget tiltalende, siger studerende Jonas Palbom og tilføjer, at den internationale erfaring også var noget, der tiltrak.

– Muligheden for at skabe et netværk, inden vi skal ud og arbejde for alvor, er også en vigtig del, siger studerende Jesper Erle.

Indtil videre er de positivt overrasket over det store ansvar, de har fået i markedsføringsarbejdet.

– Det har været rigtig godt fra begyndelsen. Vi har ikke følt os som praktikanter, men blev hurtigt kastet ud i det daglige arbejde og har fået et stort ansvar fra start, siger studerende Nicky Hodzic, som er den eneste af de studerende med en klar svensk tilknytning, da han har familie i Skåne.

– Jeg oplever, at her er en familiær atmosfære med korte kommunikationsveje, som har gjort, at vi hurtigt er kommet ind i det grundlæggende marketingarbejde, som også er meget lærerigt. Vi har ikke fået det indtryk, at vores klassekammerater, der er i praktik større steder i Danmark, får det i samme omfang, siger studerende Magnus Flaskjær.

De seks studerende er i Malmø hver torsdag og arbejder resten af ugen på distance. Her arbejder de under tilsyn af Malmö Arenas adm. direktør Karin Mårtensson. Foto: News Øresund

Vigtig del af det daglige markedsføringsarbejde
At lade eleverne “arbejde for alvor” har været vigtigt for Karin Mårtensson. Efter de hårde pandemiår er der ikke ressourcer til at investere så meget på det danske marked, som man kunne tænke sig, siger Karin Mårtensson.

– At hente dygtige studerende ind, som hjælper os med at analysere det danske marked på en professionel måde og med en sådan nøjagtighed, betyder derfor meget for os. Det handler jo om verdensunikke begivenheder, hvor de danske besøgende er meget vigtige for os.

De studerende får hjælp fra Maria Schönbeck, der er projekt- og marketingchef på Malmö Arena og til dagligt arbejder med arenaens markedsføring. Hun understreger vigtigheden i ​​at have det danske perspektiv med, når man henvender sig til danske besøgende.

– Vi plejer ikke at markedsføre os så meget i Danmark, så det er meget interessant for os at finde det marked.
– Selvom vi sender vores markedsføringsmateriale til et oversættelsesbureau for at der ikke skal være fejl, bliver det ikke helt den rigtige tone. Man skal være helt klar med sproget for at få sit budskab igennem i dag, når man har så kort tid på for eksempel sociale medier, siger hun.

De studerende fremhæver også sproget som en vigtig faktor for succes som svensk virksomhed i deres markedsføring mod Danmark, men sproget fremhæves også som den største udfordring for dem, når det kommer til at arbejde i Sverige. Der er mange gentagelser, og i nogle tilfælde har de været nødt til at skifte til at tale engelsk, når de er på arbejde i Malmø, fortæller de.

Håber på fortsat arbejde
Både Karin Mårtensson og de seks studerende håber på en fortsættelse af samarbejdet også efter den tre måneder lange praktikperiode.

– Håndbold-VM er først i starten af ​​2023, og vi vil arbejde videre med de strategier og analyser, som drengene udvikler nu indtil da. Grunden er lagt her. Så alt efter hvilke større arrangementer vi får i fremtiden, håber jeg, at vi kan fortsætte vores samarbejde med Sjællands Erhvervsakademi, siger Karin Mårtensson.

– Jeg håber, at vi kan være behjælpelige for Malmö Arena også efter vores praktik, men på hvilken måde får vi at se, siger Jonas Palblom.

Når håndbold-VM for mænd spilles i januar 2023, i samarbejde med Polen, er målet, at Malmö Arena skal være totalt dansk.

– Vi vil aktivt fjerne det gul-blå og gøre arenaen rød og hvid med det mål, at danskerne skal føle, at det er deres oplagte hjemmebane. Interessen for billetter har allerede været stor, siger Karin Mårtensson og henvender sig til studerende:
– Og I har selvfølgelig jeres billetter sikret!

(Sofi Eriksson – News Øresund)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked13. juni 2024

Ny skatteaftale på plads – underskrevet af ministre

Glædeligt, vigtigt og endelig! Sådan beskrev Sveriges finansminister Elisabeth Svantesson (Moderaterna) og Danmarks skatteminister Jeppe Bruus (S) den nye, genforhandlede...

Ejendomme12. juni 2024

Efterspørgslen på nybyggede boliger falder i Skåne 

26 procent færre nyproducerede boliger blev efterspurgt i Skåne i 2023 sammenlignet med året før. Det viser Region Skånes model...

Infrastruktur12. juni 2024

Det står klart, hvordan en Øresundsmetro skal forbindes til Malmø

En station på eksisterende grund i den nordlige del af Västra Hamnen, Galeonen+, via en boret tunnel til den næste...

Infrastruktur12. juni 2024

Ny undersøgelse: Et afgreningskammer for at forbinde en Øresundsmetro med M5-linjen i København ville koste 400 millioner kroner at bygge

Det ville koste 400 millioner kroner at bygge et afgreningskammer på den kommende metrolinje M5 i København for at kunne...

Sverige11. juni 2024

Den svenske regering vil tillade gårdsalg af alkohol – det svenske alkoholmonopol lever videre

Svenske gårde og mikrobryggerier skal have lov til at sælge øl, vin og spiritus i Sverige, men i begrænset omfang....

Samfund30. maj 2024

Tusindvis af svenske sygeplejersker kan gå i strejke den 4. juni – ønsker kortere arbejdstid

Den 4. juni kan omkring 2.000 medlemmer af det svenske fagforbund Vårdförbundet, som primært organiserer sygeplejersker, gå i strejke, hvis...

Arbejdsmarked31. maj 2024

Dansk-svensk aftale om social sikring genforhandlet – giver større fleksibilitet

Mens ændringerne i den genforhandlede dansk-svenske skatteaftale, Øresundsaftalen, skal træde i kraft i 2025, er en anden dansk-svensk aftale i...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.