Følg os på

Politik

Debatten om kriminalitet og indvandring bliver hårdere i Sverige

Publiseret

 

I statsminister Stefan Löfvens tale ved åbningen af Riksdagen fremhævede han blandt andet, at straffen for bandekriminalitet skal skærpes og strafferabat for unge myndige skal afskaffes ved alvorlig kriminalitet. Under partilederdebatten i Riksdagen onsdag var kriminalitet og indvandring et stort emne og debatten om såkaldte klaner, kriminelle netværk med slægtsbaserede forhold, får alt mere fokus i den svenske debat.

– Samfundets opgave er at presse den organiserede kriminalitet tilbage. Vores love gælder i hver by, i hvert kvarter, på hvert torv. Ingen kriminelle personer, ligaer, bander eller familier skal tro, at de er stærkere end samfundet, sagde statsminister Stefan Löfven (S) i sin åbningstale i Riksdagen i tirsdags.

Statsministeren fremhævede blandt andet, at der skal ansættes flere inden for politiet, at straffen for bandekriminalitet skal skærpes og at strafferabatten for unge myndige skal afskaffes ved grov kriminalitet. Flere andre tiltag er blevet iværksat efter regeringen sidste år fremlagde en plan med 34 punkter for bekæmpelse af bandekriminalitet. Men oppositionspartierne anser ikke, at regeringen gør nok for at stoppe kriminaliteten i udsatte områder.

Debatten er særligt blusset op efter et interview med vice rigspolitichefen Mats Löfving i Sveriges Radio, som fortalte, at der cirka 40 kriminelle slægtsbaserede netværk i Sverige.

Under partilederdebatten i Riksdagen i onsdags, kritiserede frem for alt Kristendemokraterna, Moderaterna og Sverigedemokraterna statsminister Stefan Löfven for at ikke se problemerne, og SD fremhævede særligt et behov for at se sammenhæng mellem indvandring og kriminalitet.

– Med en stor migration, hvor vi ikke klarer integrationen, følger også større risiko for den type af problemer som vi ser, svarede Stefan Löfven.

Flere politiske kommentatorer, blandt andet Olle Lönnaeus i Sydsvenskan och Mats Knutson i SVT‘s Rapport, anser at dette kan ses som en kursændring for Socialdemokraterna i spørgsmålet om kobling mellem indvandring og kriminalitet.

(News Øresund)

 

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Sverige03. februar 2023

Grænsekontrollen skal ifølge Tidö-aftalen skærpes – men svensk politi håber på lempelser “Vi kan være effektive selv uden genindført grænsekontrol”

Den midlertidige grænsekontrol, som Sverige har haft siden 2015, vil blive skærpet, fremgår det af Tidö-aftalen. Samtidig mener dansk politi...

Energi03. februar 2023

Københavns overborgmester siger nej til et nyt atomkraftværk i Barsebäck

Københavns overborgmester, Sophie Hæstorp Andersen (S), er kritisk over for den svenske regerings tanker om et nyt atomkraftværk i Barsebäck....

Politik03. februar 2023

Muharrem Demirok ny leder af det svenske Centerpartiet

Muharrem Demirok blev i denne uge valgt som leder af det grønne liberale parti, Centerpartiet, i Sverige. Han afløser Annie...

Politik03. februar 2023

SD i Region Skåne forsvarer grænsekontrol: “Sindssygt ikke at etablere mulighed for effektiv grænsekontrol ved Øresund lige nu”

Sverigedemokraterna i Region Skåne ønsker at bevare “effektiv grænsekontrol” og går ind for en “fysisk infrastruktur”, skriver SD’s regionsrådsmedlem Niclas...

Sverige03. februar 2023

Budskab til politikerne fra Sveriges nye direktør for Riksbanken: Afskrivningskravene skal fastholdes

Afbetalingskravene har dæmpet husholdningernes gældsætning og resulteret i en sundere udlånskultur i Sverige. Det var budskabet fra Sveriges nye direktør...

Infrastruktur03. februar 2023

SJ, DSB og DB planlægger toglinjen Oslo-Hamburg

I 2027 kan SJ, DSB og Deutsche Bahn (DB) sammen lancere en ny toglinje mellem Oslo og Hamborg med stop...

Bæredygtighed03. februar 2023

Der er behov for øgede investeringer i vandforsyningsnettet, mener eksperter, der advarer om en fremtidig krisesituation

Vi er nødt til at tage os af infrastrukturen under jorden såvel som den over jorden. Det var budskabet til...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.