Følg os på

Sverige

Deezer vælger Malmö som skandinavisk base

Publiseret

 

Alex Esser - Foto Janus Langhorn webb

Alex Esser. Foto: Janus Langhorn

OPDATERET. Musikken fra franske Deezer i Skandinavien bliver fremover dirigeret af Malmö-iværksætteren Alex Esser. Musikstreamingtjenesten skal konkurrere mod svenske Spotify og danske TDC Play.

Den svenske musik-iværksætter Alex Esser skal fra årsskiftet stå i spidsen for den franske musikstreamningtjeneste Deezers satsning på det skandinaviske marked.

”Deezer ligger i Malmö af strategiske årsager. Vi har et meget nært samarbejde med teleselskabet 3 i Danmark. Og det er en stor fordel at være 30 minutter fra vores danske telecom-partere og fra alle pladeselskaberne og kunstnerne i København. Malmö bliver et naturligt samlingspunkt mellem København, Oslo og Stockholm,” skriver Alex Esser til News Øresund.

Deezer har været på det svenske marked et halvt år tid, hvor den nu tilbyder musikelskere at lytte til over 30 millioner musiknumre for en fast månedspris. De konkurrerende streamingtjenester bliver både svenske Spotify og danske TDC Play.

”Vores udfordring bliver at nå så mange nye brugere som muligt ved hjælp af tele-, bredbånds,- e-handel og andre typer af partnere i tre forskellige lande. Og med hjælp af lokale kunstnere. Så vi kommer til at arbejde med både forretningsudvikling og relationer til kunstnere i alle tre lande,” lyder det fra Alex Esser.

I øjeblikket består det kommende skandinavienskontor i Malmö af skandinavienchefen samt en lokal musiker, Elin Hörberg, der bliver kommende musikredaktør. I øjeblikket er der desuden to kolleger i København.

Skifter fra Spotify-verden
Alex Esser er iværksætter i musikbranchen og tidligere udnævnt til en af de fem hotteste web-iværksættere for en virksomhed, der lavede brugervenlige budget-analyser til bankers privatkunder. Siden medstiftede han en DJ-bookingbureau for i 2012 at være en af personerne bag Tunaspot, en musiktjeneste baseret på Spotify. Nu ligger Tunaspotarbejdet på is, mens fokus skifter til franske Deezer.

”Vi ser, at mange nye brugere konverterer fra andre tjenester, men også Deezer i Norden får mange nye ”first streamers”, som tidligere ikke har prøvet at streame musik. Jeg tror, at der stadig er en del vækstpotentiale i Norden,” lyder det fra Alex Esser. (News Øresund – Peter Mulvany)

Læs mere

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Aktuelle nyheder

Arbejdsmarked11. april 2024

Øresundspendlingen steg med mere end 10 procent i 2022

Pendlingen steg for andet år i træk i 2022, efter et fald i pandemiens første år. Stigningen er mærkbar i...

Energi12. april 2024

Ørsted planlægger rekordstor batteripark i Trelleborg til lagring af vindenergi

Efter at have modtaget Länsstyrelsen Skånes anbefaling til den svenske regering om at opføre Skånes havvindmøllepark i Østersøen 22 kilometer...

Kultur12. april 2024

Nord 55° – nyt nordisk mediepolitisk initiativ dannet i København

Tirsdag lanceredes et nyt nordisk mediepolitisk initiativ ved navn Nord 55° med sekretariat i JP/Politikens Hus i København og med...

Arbejdsmarked12. april 2024

Google-rapport: 300.000 svenske job kan blive helt eller delvist erstattet af AI

I løbet af de næste ti år kan seks procent af jobbene i Sverige blive helt eller delvist erstattet af...

Infrastruktur12. april 2024

Danske Regioner henter inspiration i Skåne med hensyn til billetpriser og zoneinddeling i den kollektive trafik

Skånes billetpriser og zoneinddeling er forbilledet når Danske Regioner går over til digitale billetsystemer og samtidig ønsker at øge brugen...

Samfund12. april 2024

Sidste år flyttede flere fra Østdanmark til Skåne end på ti år

For andet år i træk steg antallet af flytninger fra Østdanmark til Skåne i 2023, og med 1.642 flytninger er...

Danmark12. april 2024

Pendlere på Kystbanen ærgrer sig over længere rejsetid: “Hvorfor var det så vigtigt at klippe Sverige fra?”

Pendlere på Kystbanen, som omfatter de fem kommuner Helsingør, Fredensborg, Rudersdal, Hørsholm og Gentofte, har de seneste år oplevet længere...

Trending

Copyright © 2017 Zox News Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.