Erhverv
Den danske og svenske regering giver økonomisk hjælp til erhvervslivet som følge af Coronakrisen
De økonomiske konsekvenser for arbejdsmarkedet og erhvervslivet som følge af Coronavirussen skal være så små som muligt. Det er både den svenske og den danske regerings linje. Denne holdning har ført til en række midlertidige reformer og støttepakker i løbet af den seneste uge.
Nogle af de midlertidige reformer i Sverige og Danmark er:
- Karensdagen i Sverige er midlertidigt afskaffet. Normalt udbetales der ikke erstatning for tabt arbejdsfortjeneste til ansatte den første dag, man er hjemme fra arbejde på grund af sygdom. Reformen indebærer, at man nu får erstatning fra dag et i stedet for dag to, hvilket skal gøre, at alle, som er syge, har råd til at blive hjemme fra arbejdet. I Danmark er det staten, og ikke arbejdsgiverne, som kommer til at stå for alle omkostninger for dem, som er tvunget til at blive hjemme fra arbejdet på grund af Coronasmitte.
- Både i Danmark og i Sverige er der blevet gennemført reformer, som giver virksomheder mulighed for midlertidigt at lade deres ansatte gå ned i arbejdstid for at reducere antallet af afskedigelser som følge af Coronakrisen.
- Erhvervslivet får udsættelse af flere skatter og arbejdsgiverafgifter i både Sverige og Danmark. For ikke at forværre erhvervslivets økonomiske situation, udsættes de statslige krav til betalinger.
- Danmark tilsidesætter sine miljøzoner i ti dage for at sikre, at butikkernes leverancer når frem. I flere store byer i Danmark er der i dag begrænsninger på lastbilstrafik og parkeringsregler i visse timer af døgnet. Som følge af tilstrømning til dagligvareforretninger, er butikkernes lagre tømte, men med de generøse miljøregler bliver det nu nemmere for butikkerne at forsætte med deres virksomhed.
- I Danmark har regeringen lovet at dække omkostningerne for manglende indtægter for de arrangementer med 1.000 deltagere eller flere, som er blevet aflyst som følge af regeringens retningslinjer.
– Vi vil afbøde de økonomiske konsekvenser ved at give en rimelig kompensation. Vi dækker ikke for alle afledte konsekvenser og heller ikke et forventet overskud, siger erhvervsminister, Simon Kollerup (S), til DR.
Udover disse midlertidige reformer, er der tilføjet ekstra midler til blandt andet sundhedsvæsnet i begge lande, og nationalbankerne arbejder med obligationskøb for at stabilisere den økonomiske situation. Regeringerne i Sverige og Danmark har gjort opmærksom på, at der kan komme flere indsatser. (News Øresund)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23