Life Science
Den danske regering afsætter knap 30 mio. kroner til bedre brug af sundhedsdata i ny life science-strategi
Life science-branchens interesseorganisationer roser regeringens nye life science-strategi, som blandt andet vil skabe én fælles adgangsplatform til bedre anvendelse af danske sundhedsdata. 270 mio. kroner skal igangsætte 38 initiativer henover de næste tre år. Næsten 30 mio. kroner er øremærket til bedre brug af sundhedsdata.
270 mio. danske kroner til implementering af 38 initiativer inden for syv hovedområder.
Det er den overordnede ramme for den danske regerings nye life science-strategi, som fredag blev præsenteret i Industriens Hus (DI) i København.
En hjørnesten i den nye strategi er at tage flere konkrete skridt mod at indfri de uforløste potentialer omkring bedre anvendelse af danske sundhedsdata, sagde erhvervsminister Simon Kollerup (S) på pressemødet.
Strategien afsætter samlet 28,9 mio. danske kroner mellem 2021 og 2023 til det indsatsområde. Blandt andet sigter strategien mod at etablere én fælles adgangsplatform for dataoverblik, vejledning og ansøgning om adgang til sundhedsdata.
– Med strategien bygger vi videre på det stærke fundament og løfter den danske life science-industri til det næste niveau. Det handler om bedre rammevilkår og om at udnytte viden og data til at skabe morgendagens løsninger, så vi tiltrækker investeringer og arbejdspladser, udvider eksporteventyret og skaber bedre løsninger for patienterne, siger erhvervsministeren Simon Kollerup (S) i en pressemeddelelse.
Arbejdet med at sikre bedre adgang til danske sundhedsdata har været et længe ventet ønsket i life science-industrien, hvor brancheaktører såsom Lægemiddelindustrien (Lif), Medicoindustrien og Dansk Erhverv generelt roser regeringens nye life science-strategi.
Branchens ønske om at gøre et i forvejen forhøjet skattefradrag på forsknings- og udviklingsaktiviteter – FoU-fradraget – permanent, blev imidlertid ikke imødekommet i den nye life science-strategi. I stedet lægger strategien op til at forlænge FoU-fradraget på 130 procent frem til 2022, men erhvervsministeren vil ikke afvise, at FoU-fradraget vil blive gjort permanet på længere sigt, ifølge Altinget.
Få overblik over hovedpunkter og økonomioversigt i Danmarks nye life science-strategi mellem 2021-2023 nedenfor. Derudover blev der på finansloven for 2021 afsat en reserve på 30,4 mio. kr. i perioden 2022-24 til den nationale life science-strategi, oplyser Erhvervsministeriet.
- Bedre rammer for forskning og udvikling
11 initiativer, 60,9 mio. kroner - Bedre brug af sundhedsdata
7 initiativer, 28,9 mio. kroner - Danmark som udstillingsvindue
5 initiativer, 26,1 mio. kroner - Højt kvalificeret arbejdskraft
2 initiativer, 7 mio. kroner - Målrettet internationalisering og myndighedssamarbejde
7 initiativer, 105,6 mio. kroner - Sund og grøn vækst
3 initiativer, 1,4 mio. kroner - Vidensdeling og samarbejde
3 initiativer, 12,1 mio. kroner - Forhandlingsreserve
28,8 mio. kroner
(News Øresund – Kristoffer Dahl)
NEWS ØRESUND er et resultat af et udviklingsprojekt med Interregfinansiering, som blev gennemført i samarbejde mellem Roskilde Universitet, Lunds universitet og Øresundsinstituttet. Siden 2015 fortsætter udviklingen af News Øresund som en del af Øresundsinstituttet. I 2019-2020 forstærker News Øresund den uafhængige dækning af regionens life science-cluster gennem Øresundsinstituttets engagement i Interregprojektet GC life science analysis initiative
ØRESUNDSINSTITUTTET er et uafhængigt dansk-svensk videncenter, der gennem analyser, fakta, konferencer og medievirksomhed bidrager til et øget kendskab om udviklingen i regionen. Virksomheden drives uden henblik på at skabe et overskud og med finansiering fra godt 100 medlemmer fra stat, regioner, kommuner, universiteter og det private erhvervsliv i Danmark og Sverige.
Nyhederne fra News Øresund kan frit gengives, hvis News Øresund angives som kilde.
Kontakt os: redaktion (at) newsoresund.org
Mere info: www.newsoresund.org / www.oresundsinstituttet.org
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23