Politik
Den svenske regering foreslår en betydelig forhøjelse af repatrieringsstøtten til 350.000 svenske kroner per person – selv om deres egen undersøgelse fraråder det
Flere penge til dem, der vender hjem fra Sverige. Regeringen foreslår at hæve repatrieringsstøtten fra 10.000 til 350.000 svenske kroner per person fra 2026, blev det meddelt på en pressekonference torsdag. Det sker på trods af, at regeringen i august modtog en statslig udredning, som blandt andet undersøgte det danske system, og som frarådede en kraftig stigning i repatrieringsstøtten. Ifølge rapporten ville en stigning i tilskuddet føre til, at 700 flere personer ville vende tilbage hvert år.
Den kraftigt øgede repatrieringsstøtte er en del af regeringens budgetinitiativer på migrationsområdet, som vil blive styrket med 513 millioner svenske kroner næste år. I 2026 vil budgettet blive styrket med 2,6 milliarder og med yderligere 1,4 milliarder i 2027. Dette inkluderer blandt andet at øge og effektivisere antallet af interne immigrationskontroller og give Migrationsverket øgede ressourcer, så biometri kan bruges til identifikation, rapporterer SVT.
Statslig udredning fraråder at øge repatrieringsstøtte
En statslig udredning skulle komme med forslag til, hvordan man kan få flere personer med tilknytning til et andet land til at vende tilbage fra Sverige. I Danmark tilbydes et tilskud på op til, hvad der svarer til 350.000 svenske kroner. Regeringens undersøgere har dog frarådet at hæve den svenske repatrieringsstøtte fra de nuværende 10.000 kroner til dette niveau.
– En del af opgaven var at se, hvad der gøres andre steder, som kan føre til en kraftigt øget repatriering, med fokus på ordet kraftigt. Jeg er kommet til den konklusion, at der ikke gøres noget nogen steder, som vil føre til en kraftig stigning i antallet af tilbagevendende, siger Joakim Ruist, som har ledet undersøgelsen, til SVT’s Agenda.
Ifølge Ruists beregninger vil en forhøjelse af repatrieringsstøtten til 350.000 svenske kroner føre til, at 700 flere personer om året vender hjem. Undersøgelsen pegede også på, at der er risiko for at skade integrationen, hvis visse grupper af udlandsfødte føler sig hængt ud. (News Øresund)
-
Danmark19. maj 2017
Greater Copenhagen ønsker at regeringerne undersøger en ny HH-forbindelse allerede i år
-
Erhverv08. oktober 2020
Ny liste over Danmarks 1.000 største virksomheder – Mærsk solid etter
-
Erhverv09. september 2022
Aldrig før er Danmarks største virksomheder vokset så hurtigt
-
Danmark06. september 2019
Dansk rejsekortautomater findes nu også på Triangeln og Hyllie station
-
Interviews14. januar 2021
PolyPeptide ønsker fortsat at vækste i Malmø – søger kemikere med flair for automation
-
Øresund01. juli 2020
Sådan fejredes Øresundsbroens 20-årsjubilæum: Lukas Graham-koncert på pylontop, digitale isgavekort til togrejsende og ny interesseorganisation for en Øresundsmetro
-
Danmark16. september 2019
Transportminister vil udrede togtrafik Helsingør og Kastrup, når Øresundstoget stopper trafikering af Kystbanen
-
Ugebrev14. juni 2021
Læs News Øresunds ugebrev 23