21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

1A xx

Published on april 2nd, 2019 | by Anna Palmehag

0

Den svenske regering satser 50 millioner på nattog til Europa

2019-04-02:

SJ er i gang med at udvikle en tjeneste som gør det muligt at booke togrejser ud i Europa. Foto: News Øresund – Johan Wessman

Togoperatører kan i  2019 få støtte til at indføre nattog fra svenske byer til kontinentet. Den svenske regering har sammen med støttepartierne Centern og Liberalerna besluttet en satsning på 50 millioner svenske kroner, som skal med i forårsbudgettet. Det skriver regeringen i en pressemeddelelse.

– Det er endnu for tidligt at sige noget om hvilke europæiske byer som kan blive aktuelle. Det er spørgsmål som vi nu vil have at Trafikverket skal se på. Målet er nattog til flere europæiske byer, siger Sveriges infrastrukturminister Tomas Eneroth i en kommentar.

Ifølge pressemeddelelse skal bevillingen bruges til ”udgifter til af staten indkøbt togtrafik fra Sverige til destinationer i andre lande”.

Togoperatøren Snälltåget oplyste i midten af marts at de udvider deres afgange med nattog mellem Malmø og Berlin gennem sommeren, på grund af en stigende efterspørgsel. Desuden åbner de onlinebooking så man via Snälltågets hjemmeside kan købe togbilletter videre sydpå i Tyskland, til 28 forskellige destinationer.

Også SJ er i gang med at udvikle en tjeneste som gør det muligt at booke togrejser ud i Europa – blandt andet Frankrig, Italien og Tyskland, skriver Sydsvenskan. Den forventes at være klar inden sommeren. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑