21 maj 2019 News Øresund - oberoende dansk-svensk nyhetsbyrå

2B xx

Published on april 25th, 2019 | by Emil Persson

0

Den svenske regering vil gøre det lettere at opsige ansatte

2019-04-25:

Ylva Johansson (S). Foto: News Øresund

At fremsætte forslag til undtagelser fra reglerne om turordningsreglerne ved ansættelse og hvordan det kan være billigere for små virksomhedsejere at afskedige personale. Det vil være emnet for en statslig undersøgelse der skal gennemgå arbejdsmarkedslovgivningen i Sverige. Forslaget er blevet forhandlet frem mellem regeringspartierneSocialdemokraterna og Miljöpartiet samt støttepartierne Centern og Folkpartiet, skriver TT.

Sammenlignet med Danmark har Sverige en mere reguleret arbejdsmarkedslovgivning, hvor hovedreglen ved afskedigelse er, at den sidste medarbejder er den, der først skal opsiges. Det er således en undtagelse fra denne ordning, som udrederne blandt andet skal stille forslag til. Det faktum, at en regeringsundersøgelse skal foretages, er resultatet af de forhandlinger, der gik forud for dannelsen af ​​regeringen i begyndelsen af ​​året.

Planerne om at løsne arbejdslovgivningen har fået stærk kritik fra blandt andet Vänsterpartiet. Den socialdemokratisk beskæftigelsesminister Ylva Johansson er da også klar i udmeldingen om at det ikke er partiets ønskede politik, men at det samtidig indebærer at regeringen lever op til aftalen med samarbejdspartierne.
– Dette er smertefuldt for os, siger Ylva Johansson til TT.

En del af kritikken er også kommet fra fagforeningerne, som dog får mulighed for at påvirke den fremtidige lovstiftningen. Regeringen lover at hvis fagforeningerne og arbejdsgiverne nationalt kan enes om vilkår for de aktuelle punkter kommer resultatet af de forhandlinger til at blive lov i stedet for de forslag som fremkommer i udredningen. (News Øresund)


About the AuthorComments are closed.

Back to Top ↑